Gå videre til innhold
Hedda Robertsen (Foto: Anna-Julia Granberg / BLUNDERBUSS)
Hedda Robertsen (Foto: Anna-Julia Granberg / BLUNDERBUSS)

Pressemelding -

Hedda Robertsen er tildelt Tanums kvinnestipend 2020

I dag ble det offentliggjort at forfatter Hedda Robertsen er tildelt Tanums Kvinnestipend 2020. Prisen er på 50 000 kroner og tildeles en kvinnelig forfatter som er i begynnelsen av sin karriere.


Uvanlig fortellertalent

Hedda H Robertsen (f. 1987) debuterte med romanen Skutt i filler av Mads Mikkelsen i 2008. Hun er utdannet ved Warwick University i England og Universitetet i Oslo.

Forfatterforeningens litterære råd, som tildeler stipendet, skriver i sin innstilling at årets stipend går til et "uvanlig fortellertalent".


Mangfoldig, forfriskende og intelligent

I 2019 ga Robertsen ut kritikerroste  Cut Piece  som er hennes tredje roman og i utnevnelsen skrives det  følgende om denne:

"I sin nyeste roman, Cut Piece fra 2019, tematiseres hun fremdeles begjær, underkastelse og smerte, men i større grad enn i de første bøkene viser Robertsen her vilje til å utfordre sjangerkonvensjonene.  (...) Det handler om kjærlighet, om underkastelse som frihet, og om ekstreme valg, gjenkjennelige temaer fra Robertsens forfatterskap, men de handler også om kunst og om forholdet mellom kunsten og livet, av og til i en essayistisk form. Resultatet er mangfoldig, forfriskende og intelligent." 

Det er Tanum bokhandel som opprettet stipendet og blant tidligere stipendmottakere finner vi forfattere som Beate Grimsrud, Hanne Ørstavik, Merethe Lindstrøm, Tone Hødnebø. Kjersti Kollbotn, Kristin Berget og Maria Kjos Fonn.

Related links

Emner

Kategorier

Kontakter

Tone Hansen

Tone Hansen

Pressekontakt Kommunikasjonssjef 92435573
Ole Bjerkebakke

Ole Bjerkebakke

Pressekontakt Kommunikasjonsansvarlig Skjønnlitteratur +47 905 91 564
Vibeke Christiansen

Vibeke Christiansen

Pressekontakt Kommunikasjonsansvarlig livsstil og krim & underholdning 41299950

Rikke Elling Grønvold

Pressekontakt Kommunikasjonsansvarlig barne- og ungdomsbøker 99743904

Norges største bokforlag med utgivelser innen de fleste fagområder

Cappelen Damm er Norges største forlag. Forlaget utvikler, formidler, selger og distribuerer kunnskap, kultur og leseopplevelser til voksne og barn.