Følg Cappelen Damm

Hedda Robertsen er tildelt Tanums kvinnestipend 2020

Pressemelding   •   sep 08, 2020 14:51 CEST

Hedda Robertsen (Foto: Anna-Julia Granberg / BLUNDERBUSS)

I dag ble det offentliggjort at forfatter Hedda Robertsen er tildelt Tanums Kvinnestipend 2020. Prisen er på 50 000 kroner og tildeles en kvinnelig forfatter som er i begynnelsen av sin karriere.


Uvanlig fortellertalent

Hedda H Robertsen (f. 1987) debuterte med romanen Skutt i filler av Mads Mikkelsen i 2008. Hun er utdannet ved Warwick University i England og Universitetet i Oslo.

Forfatterforeningens litterære råd, som tildeler stipendet, skriver i sin innstilling at årets stipend går til et "uvanlig fortellertalent".


Mangfoldig, forfriskende og intelligent

I 2019 ga Robertsen ut kritikerroste  Cut Piece  som er hennes tredje roman og i utnevnelsen skrives det  følgende om denne:

"I sin nyeste roman, Cut Piece fra 2019, tematiseres hun fremdeles begjær, underkastelse og smerte, men i større grad enn i de første bøkene viser Robertsen her vilje til å utfordre sjangerkonvensjonene.  (...) Det handler om kjærlighet, om underkastelse som frihet, og om ekstreme valg, gjenkjennelige temaer fra Robertsens forfatterskap, men de handler også om kunst og om forholdet mellom kunsten og livet, av og til i en essayistisk form. Resultatet er mangfoldig, forfriskende og intelligent." 

Det er Tanum bokhandel som opprettet stipendet og blant tidligere stipendmottakere finner vi forfattere som Beate Grimsrud, Hanne Ørstavik, Merethe Lindstrøm, Tone Hødnebø. Kjersti Kollbotn, Kristin Berget og Maria Kjos Fonn.

Kommentarer (0)

Legg til kommentar

Kommentar

Ved å sende inn kommentaren aksepterer du at dine personopplysninger behandles i samsvar med Mynewsdesks Personvernerklæring.