Gå videre til innhold
Hercule Poirot er tilbake!

Pressemelding -

Hercule Poirot er tilbake!

Monogram-mordene er en vaskeekte Poirot-roman selv om forfatteren ikke er Agatha Christie, men den britiske krimforfatteren Sophie Hannah. I beste Agatha Christie-stil starter Monogram-mordene med at Poirot nyter en stille og fredelig og god middag da en ung kvinne styrter inn i lokalet. Hun betror ham at hun frykter for sitt liv, men insisterer på at han verken kan eller må hindre at det skjer. For når hun er død, vil rettferdigheten seire. 

Det var takket være barnebarnet til Christie, Mathew Prichard, og forfatteren Sophie Hannah, at Hercule Poirot kom tilbake. Da de ved en tilfeldighet møttes, kom de på ideen om å skrive et helt nytt mysterium. Og det fra en periode av Poirots liv som ikke var skrevet om av Christie selv.
Prichard var allerede fan av Hannahs kriminalromaner, og hun på sin side har elsket Poirot siden hun var 13 år. På dagen 124 år etter Agatha Christies fødsel var romanen klar på engelsk og nå foreligger den også i norsk utgave.

I følge Guinness’ rekordbok er Agatha Christie den mestselgende romanforfatteren gjennom alle tider, med et salg på over fire milliarder eksemplarer. Hercule Poirot opptrer i 33 av krimromanene hennes og i 65 krimnoveller, samt to skuespill. Ved siden av Sherlock Homes er han verdens mest kjente detektiv.

Monogram-mordene  er allerede inne på New York Times bestselgerliste, og mottagelsene har så langt vært overveldende:

"Hannah gjenoppvekker Agatha Christie på mesterlig vis". Publishers Weekly
“The Monogram Murders” er et friskt pust og lever sitt eget liv". New York Times
"Hannah har det gøy med Poirot, og fans vil utvilsomt benytte muligheten
til å returnere til 20-tallet."
The Guardian


Lanseringsdato 6. oktober
Oversatt av Cecilie Winger
Kr 349,-

 

Les mer på Knut Gørvells blogg på Forlagsliv: http://www.forlagsliv.no/knutepunktet/2014/09/15/hercule-poirot-er-tilbake-48-ar-etter-agatha-christies-dod/

Emner

Kontakter

Tone Hansen

Tone Hansen

Pressekontakt Kommunikasjonssjef 92435573
Ole Bjerkebakke

Ole Bjerkebakke

Pressekontakt Kommunikasjonsansvarlig Skjønnlitteratur +47 905 91 564
Vibeke Christiansen

Vibeke Christiansen

Pressekontakt Kommunikasjonsansvarlig livsstil og krim & underholdning 41299950

Rikke Elling Grønvold

Pressekontakt Kommunikasjonsansvarlig barne- og ungdomsbøker 99743904

Norges største bokforlag med utgivelser innen de fleste fagområder

Cappelen Damm er Norges største forlag. Forlaget utvikler, formidler, selger og distribuerer kunnskap, kultur og leseopplevelser til voksne og barn.