Følg Cappelen Damm

Historien om Elefantmannen for første gang i bokform for norske barn

Pressemelding   •   okt 15, 2013 10:58 CEST

NY BOK: Bildeboka Elefantmannen gjør for første gang den sterke fortellingen om virkelighetens Elefantmannen, Joseph Merrick, tilgjengelig i bokform for norske barn. Historien gir rom for diskusjon om aktuelle temaer som mobbing, annerledeshet og skjønnhetstyranni.

Elefantmannen er skrevet av Mariangela Di Fiore, som tidligere bl.a. har utgitt den kritikerroste ungdomsboka Annalisas dagbok (2011). Illustratør Hilde Hodnefjeld fikk noen år tilbake mye ros for boka Mesterpromperen (2010, forf.: Tor Edvin Dahl), også denne basert på en sann historie.

På grunn av sitt deformerte utseende ble Joseph Merrick mens han levde kjent som Elefantmannen. Han ble kastet ut hjemmefra som 11-åring, og ettersom kroppen hans ble mer og mer deformert, fikk han problemer med å skaffe seg en vanlig jobb. De fleste fant ham frastøtende, og han følte seg svært ensom. Den eneste måten for ham å tjene penger på, var ved å reise rundt som attraksjon på freakshows. Heldigvis ble han etter hvert tatt hånd om av legen Frederick Treves, som lot ham bo på sykehuset han arbeidet på. Her fikk han bl.a. skrive dikt og treffe mennesker som møtte ham med respekt. Merrick døde da han en kveld insisterte på å sove liggende, som vanlige mennesker, og ble kvalt pga. vekten av sitt store hode.

Elefantmannen er en gripende fortelling om å være annerledes, om å nekte å være et offer, og å klare å finne lykke også i en ulykkelig situasjon – og om å se det vakre i livet og i andre.

 Hovedmålgruppe: Barn fra 5 år.

 Les blogginnlegg om arbeidsprosessen av illustratør Hilde Hodnefjeld

Om forfatter og illustratør:
Mariangela Di Fiore (f. 1981) bor i Oslo, og har universitetsutdannelse i litteraturvitenskap og i screenwriting fra UCLA. 17 år gammel debuterte hun som forfatter i novelleantologien Pust ut, pust inn (Gyldendal, 1999), og har siden gitt ut fire ungdomsbøker, en faktabok for barn og dokumentarboken Camorraland om den napolitanske mafiaen.
Kontakt Mariangela Di Fiore: mariangelajc@gmail.com, tlf.: 976 57 566.

Hilde Hodnefjeld (f. 1966) er utdannet fra Statens håndverk og kunstindustrihøyskole, linjen for grafisk design og illustrasjon, med hovedfag i tegning. Hun tegner mest på papir med ulike materialer og bruker mye collage-elementer fra grafikk. I Elefantmannen har hun blandet mye foto med tegning.
Kontakt Hilde Hodnefjeld: hilde@hodnefjeld.no tlf.: 950 80 904 / 22 14 21 66.
Hilde Hodnefjelds hjemmeside
Les mer om Hilde Hodnefjeld og hennes arbeider

Beste hilsen, Informasjonsavdelingen, Cappelen Damm.
Kontaktperson i forlaget:
Turid Oline Hepsø, turid.oline.hepso@cappelendamm.no, tlf.: 21 61 75 84 / 404 91 136.

Kommentarer (0)

Legg til kommentar

Kommentar

Ved å sende inn kommentaren aksepterer du at dine personopplysninger behandles i samsvar med Mynewsdesks Personvernerklæring.