Følg Cappelen Damm

"Høsten" nominert til fransk prestisjepris

Pressemelding   •   nov 13, 2014 08:09 CET

Jan Henrik Nielsens debutbok Høsten var en av de mest kritikerroste og omtalte romanene for ungdom da den utkom i 2011. Boka er solgt til fem land, og det er inngått avtale om opsjon på filmrettighetene.

Nå er Høsten nominert til den franske prisen «La Pépite du roman européen pour adolescents», som kårer årets beste europeiske ungdomsbok. Den franske utgaven er i tillegg nominert til to andre større priser.

Høsten er en dyster, og samtidig vakker og varm fremtidsfortelling som viser at samhold, mot og håp kan bringe verden videre. Søstrene Nanna og Fride har i flere år har levd i en bunker med sin far, etter at en mystisk sykdom har rammet det meste av livet på jorden. En dag angripes faren av sykdommen, og jentene må forlate bunkeren og legge ut på en farefull ferd.

Jeg er utrolig takknemlig og glad for å bli nominert. Høsten har blitt tatt veldig godt imot i Frankrike, med innsiktsfulle og fine tilbakemeldinger fra lesere, noe som gjør dette spesielt hyggelig, sier Jan Henrik Nielsen.

Vinneren av «La Pépite du roman européen pour adolescents» kåres 18. november. I Frankrike var det tøffe budrunder mellom flere forlag om å få tilgang til rettighetene, og i tillegg til å være nominert til nevnte «La Pépite 2014» er boka også nominert til den store prisen «Le Prix Littéraire Jeunesse», i kategorien «Littérature de l’imaginaire», og til den canadiske prisen "Prix des libraires»

Les mer om «La Pépite 2014» og alle de syv nominerte titlene.

Kommentarer (0)

Legg til kommentar

Kommentar

Ved å sende inn kommentaren aksepterer du at dine personopplysninger behandles i samsvar med Mynewsdesks Personvernerklæring.