Gå videre til innhold
Høyt og lavt med Aleksander Gamme

Pressemelding -

Høyt og lavt med Aleksander Gamme

Aleksander Gamme er representant for vår tids unge eventyrere. Han har dedikert store deler av livet til å lede og gjennomføre ulike ekspedisjoner og utradisjonelle reiser over hele verden. I boka 12 eventyr og et spøkelse får vi være med på et knippe av hans favoritteventyr.

Aleksander Gamme har en lidenskap for fantastiske reiser, sjeldne opplevelser og merkverdige øyeblikk. En stor dose humor og kreativitet er alltid viktige ingredienser i hans eventyr.

Historiene i boka spenner bredt - fra første gang Gamme forvillet seg ut i ødemarka, 50 dager med ski og pulk gjennom Finnmark og Troms, til verdens lengste skitur i Antarktis, tur retur Sydpolen alene. Vi får være med Aleksander som mursteinsarbeider i Rwanda og krydderkremmer i Marrakesh, til trange grotter i Nordland og på hesteryggen som gullgravende cowboy på Dovrefjell. Med livet som innsats blant høye topper i Pamir til dramatikk på skolebenken i Afrikas villmark, og den nervepirrende luftseilasen under flere hundre heliumballonger. Og hvem andre ville valgt en tandemsykkel for å krysse Sahara? Eller sende papirfly fra toppen av Mount Everest? Og ikke minst – Aleksander tar oss også med på en nervepirrende og gysende historie fra en natt i Englands mest hjemsøkte hus.

Hans evne til å reflektere og filosofere i uforutsigbare retninger over både store og små spørsmål vil også farge opplevelsene og både utfordre og inspirere leseren.

Aleksander Gamme (f. 1976) har tidligere utgitt Ekspedisjonsboka, som ble kåret til Årets fjellbok i 2012, og er kjent fra Drømmeturen på NRK1 høsten 2014. I over 10 år har Aleksander arbeidet med tekst, foto og formidling i ulike publikasjoner og utgivelser, og han jobber nå som foredragsholder, skribent og ekspedisjonsleder. I løpet av det kommende året blir han å se i flere nye TV-produksjoner.

Emner

Kontakter

Tone Hansen

Tone Hansen

Pressekontakt Kommunikasjonssjef 92435573
Ole Bjerkebakke

Ole Bjerkebakke

Pressekontakt Kommunikasjonsansvarlig Skjønnlitteratur +47 905 91 564
Vibeke Christiansen

Vibeke Christiansen

Pressekontakt Kommunikasjonsansvarlig livsstil og krim & underholdning 41299950

Rikke Elling Grønvold

Pressekontakt Kommunikasjonsansvarlig barne- og ungdomsbøker 99743904

Norges største bokforlag med utgivelser innen de fleste fagområder

Cappelen Damm er Norges største forlag. Forlaget utvikler, formidler, selger og distribuerer kunnskap, kultur og leseopplevelser til voksne og barn.