Gå videre til innhold
I VOV har Tor Åge Bringsværd lett og funnet i den enorme samlingen av fortellinger om hunden. Foto Johanna Siring
I VOV har Tor Åge Bringsværd lett og funnet i den enorme samlingen av fortellinger om hunden. Foto Johanna Siring

Pressemelding -

Hunden i eventyr, myter og folketro

Den prisbelønte forfatteren Tor Åge Bringsværd har skrevet en lang rekke romaner, noveller, dramatikk og bildebøker. Nå er han aktuell med VOV, en bok om hunden i eventyr, myter og folketro fra hele verden.

- I denne boken tar jeg verken for meg hundens historie eller beskrive de forskjellige slagene, og de som leter etter en bok om hundestell og tips om hvordan man lærer en hund å hente pinner, er kommet til helt feil adresse. Her har jeg i stedet valgt å konsentrere meg om alle de myter, eventyr og kuriøse tradisjoner som omgir dette fascinerende dyret, forteller Bringsværd om boken.

I VOV finner vi beretninger om hundens skapelse, om gudenes og om heksenes hunder, nyangafolket i Kongos beretning om hvordan hunden ga oss ilden, inuitenes eventyr om kvinnen som giftet seg med en hund og sagaens fortelling om hunden som ble konge i Trøndelag.

Bringsværd henter stoff fra religion, filosofi, myter, tegneserier, filmer - fra alle verdenshjørner og alle tider. Her lærer vi om hundens mange talemål, om stjernehimmelens og eventyrenes og helvetes hunder, men mest av alt om det underlige samspillet mellom to dyr som har vandret ved siden av hverandre så lenge noen av dem kan huske - hunden og mennesket.

Emner

Kategorier


For mer info, sjekk https://www.cappelendamm.no/

Kontakter

Tone Hansen

Tone Hansen

Pressekontakt Kommunikasjonssjef 92435573

Norges største bokforlag med utgivelser innen de fleste fagområder

Cappelen Damm er Norges største forlag. Forlaget utvikler, formidler, selger og distribuerer kunnskap, kultur og leseopplevelser til voksne og barn.