Følg Cappelen Damm

Hunden i eventyr, myter og folketro

Pressemelding   •   sep 06, 2018 21:27 CEST

I VOV har Tor Åge Bringsværd lett og funnet i den enorme samlingen av fortellinger om hunden. Foto Johanna Siring

Den prisbelønte forfatteren Tor Åge Bringsværd har skrevet en lang rekke romaner, noveller, dramatikk og bildebøker. Nå er han aktuell med VOV, en bok om hunden i eventyr, myter og folketro fra hele verden.

- I denne boken tar jeg verken for meg hundens historie eller beskrive de forskjellige slagene, og de som leter etter en bok om hundestell og tips om hvordan man lærer en hund å hente pinner, er kommet til helt feil adresse. Her har jeg i stedet valgt å konsentrere meg om alle de myter, eventyr og kuriøse tradisjoner som omgir dette fascinerende dyret, forteller Bringsværd om boken.

I VOV finner vi beretninger om hundens skapelse, om gudenes og om heksenes hunder, nyangafolket i Kongos beretning om hvordan hunden ga oss ilden, inuitenes eventyr om kvinnen som giftet seg med en hund og sagaens fortelling om hunden som ble konge i Trøndelag.

Bringsværd henter stoff fra religion, filosofi, myter, tegneserier, filmer - fra alle verdenshjørner og alle tider. Her lærer vi om hundens mange talemål, om stjernehimmelens og eventyrenes og helvetes hunder, men mest av alt om det underlige samspillet mellom to dyr som har vandret ved siden av hverandre så lenge noen av dem kan huske - hunden og mennesket.

For mer info, sjekk https://www.cappelendamm.no/

Kommentarer (0)

Legg til kommentar

Kommentar

Ved å sende inn kommentaren aksepterer du at dine personopplysninger behandles i samsvar med Mynewsdesks Personvernerklæring.