Følg Cappelen Damm

Hva er man villig til å gjøre for å bli populær? Anne Wisløff har gjort research blant ungdom

Pressemelding   •   jun 18, 2019 18:30 CEST

– Det er alltid noen få, ofte populære jenter, som tar initiativ til utestenging gjennom baksnakking, ryktespredning og avvisning ved hjelp av kroppsspråk og ord, sier Anne Wisløff som står bak både boken og TV-serien Lik Meg. Foto: Stine Temte/NRK

Hva er egentlig utestenging? Et blikk, en kommentar, mangel på likes, en snapgruppe du ikke ble en del av - eller en bursdag du ikke var invitert i? 

Gjennom NRK Supers populære dramasatsning LikMeg har mange fått ta del i hvordan den nye mobbingen, som altfor mange barn og unge opplever hver dag, kan foregå.

TV-serie og bok
Regissør og manusforfatter bak Lik meg, Anne Wisløff, har nå også blitt forfatter.
I den nye boken LikMeg - Oda og Arins dagbok møter vi jentene fra TV-serien.
Akkurat som i serien ligger også bokens styrke i autentisiteten. Wisløff har gjort grundig research både blant unge og blant voksne som arbeider med unge, som lærere og helsesykepleiere.

Dagbok alle kan kjenne seg igjen i
Boken er skrevet som en dagbok fra to perspektiv. Ved å lese om jentenes dilemmaer, indre kamper og smerte, får leseren innsikt i mer om den usynlige mobbingen enn det som har blitt vist i serien. Ingen er ansvarlige, men alle er med på den ekskluderingen som foregår på den sosiale arenaen der barn og ungdom befinner seg. Boken er sterk lesning for både barn og foreldre. 

Kommentarer (0)

Legg til kommentar

Kommentar

Ved å sende inn kommentaren aksepterer du at dine personopplysninger behandles i samsvar med Mynewsdesks Personvernerklæring.