Gå videre til innhold
Den japanske øya Okinawa har verdens høyeste konsentrasjon av lykkelige hundreåringer. Hva er hemmeligheten?
Den japanske øya Okinawa har verdens høyeste konsentrasjon av lykkelige hundreåringer. Hva er hemmeligheten?

Pressemelding -

Hva er nøkkelen til et langt og meningsfullt liv?

Norge er kåret til verdens lykkeligste land i World Happiness Report 2017, men det er hundreåringene på den japanske øya Okinawa som lever lengst! De to spanske forfatterne Héctor García og Francese Miralles har skrevet bok om den japanske hemmeligheten.

2016-tall fra Statistisk Sentralbyrå viser at menn kan forvente å leve 80,6 år og kvinner 84,2 år i Norge. Japanske kvinner har høyest levealder – og nettopp det at Okinawa har verdens høyeste konsentrasjon av lykkelige og fornøyde hundreåringer, gjorde at de spanske forfatterne ville undersøke hvordan disse hundreåringene lever og tenker.

Utover sunn mat, frisk luft, grønn te og godt klima, viser det seg at nøkkelen ligger i deres ikigai. Ifølge japansk tradisjon har alle en ikigai, som betyr en grunn til å leve. Det er nettopp den som får oss til å stå opp om morgenen, og som gir livet vårt verdi og mening.

Boken, som er solgt til over tretti land, gir deg verktøy til å finne din ikigai – slik hundreåringene på Okinawa gjør det.

Om forfatterne:
Francesc Miralles fra Barcelona har en universitetsgrad i tysk, og har vært forlegger. Han har skrevet en lang rekke bøker, både for barn og voksne.

Héctor García er født i Spania, men har bodd ti år i Japan. Før dette arbeidet han som softwareingeniør hos CERN i Sweits.

Emner


For mer info, sjekk Cappelen Damms nettsider

Kontakter

Vibeke Christiansen

Vibeke Christiansen

Pressekontakt Kommunikasjonsansvarlig livsstil og krim & underholdning 41299950

Norges største bokforlag med utgivelser innen de fleste fagområder

Cappelen Damm er Norges største forlag. Forlaget utvikler, formidler, selger og distribuerer kunnskap, kultur og leseopplevelser til voksne og barn.