Følg Cappelen Damm

Hva skulle vi gjort uten poteten? Knollen som har reddet oss fra sult og nød, og fortsatt er en uvurderlig ressurs

Pressemelding   •   aug 21, 2020 11:40 CEST

Poteten har reddet også gjennom kriser og krig, og er fortsatt en uvurderlig råvare, som kan spises i sin enkleste form, eller tilberedes og serveres i utallige varianter. Eller drikkes, i form av akevitt.

Superpoteten. Knollen som reddet Norge
Du kan lære mye om poteten i barnefilmskaper Lise Osvolls ferske bok, «Superpoteten. Knollen som reddet Norge». I fjor debuterte hun som barnebokforfatter med «Supertorsken - fisken som bygde Norge». Nå kommer altså oppfølgeren «Superpoteten. Knollene som reddet Norge». Lise Osvoll står for både tekst og illustrasjoner i begge disse sakprosabøkene for barn. Dette er kulturhistorie, mathistorie og Norgeshistorie fortalt på en ny og original måte!

Hva skulle vi gjort uten poteten?
Poteten har reddet oss fra hungersnød i krisetider og formet oss som mat- og kulturnasjon. Fortsatt har poteten en stor plass i nordmenns liv; til middag, som potetgull-snacks og ikke minst foredlet til festdrikken akevitt. Men før den lille knollen kom til Norge på 1700-tallet, hadde den tilbakelagt en lang reise fra Sør-Amerika. Takket være de såkalte «potetprestene», ble poteten etter hvert godtatt som den kjærkomne næringskilden den viste seg å bli.

En bok også for voksne
Boken er ment som en forenklet og morsom framstilling av historien og er tilpasset barn fra 6 år og oppover. I følge forfatteren vil også mange voksne lesere skaffe seg ny kunnskap og innsikt gjennom boken. Se den lille potet-filmen Lise Osvoll har laget: https://vimeo.com/449614999

Amanda-prisvinner
Lise Osvoll er prisvinnende filmregissør med flere kinofilmer og TV-serier for barn bak seg. Kinofilmen "Elias og jakten på havets gull" er tildelt flere priser, blant annet Amanda for beste barnefilm i 2011. Hun har også regissert publikumssuksessen "Kutoppen".

Lise Osvoll:
Superpoteten – Knollen som reddet Norge
Kr 279,-
Cappelen Damm

Kontaktinfo Lise Osvoll: Mobil: 91591895 / E-post: lise.osvoll@gmail.com

Kontaktinfo i forlaget: anne.ostgaard@cappelendamm.no / Mobil: 971 64 649

Kommentarer (0)

Legg til kommentar

Kommentar

Ved å sende inn kommentaren aksepterer du at dine personopplysninger behandles i samsvar med Mynewsdesks Personvernerklæring.