Gå videre til innhold
Poteten har reddet også gjennom kriser og krig, og er fortsatt en uvurderlig råvare, som kan spises i sin enkleste form, eller tilberedes og serveres i utallige varianter. Eller drikkes, i form av akevitt.
Poteten har reddet også gjennom kriser og krig, og er fortsatt en uvurderlig råvare, som kan spises i sin enkleste form, eller tilberedes og serveres i utallige varianter. Eller drikkes, i form av akevitt.

Pressemelding -

Hva skulle vi gjort uten poteten? Knollen som har reddet oss fra sult og nød, og fortsatt er en uvurderlig ressurs

Superpoteten. Knollen som reddet Norge
Du kan lære mye om poteten i barnefilmskaper Lise Osvolls ferske bok, «Superpoteten. Knollen som reddet Norge». I fjor debuterte hun som barnebokforfatter med «Supertorsken - fisken som bygde Norge». Nå kommer altså oppfølgeren «Superpoteten. Knollene som reddet Norge». Lise Osvoll står for både tekst og illustrasjoner i begge disse sakprosabøkene for barn. Dette er kulturhistorie, mathistorie og Norgeshistorie fortalt på en ny og original måte!

Hva skulle vi gjort uten poteten?
Poteten har reddet oss fra hungersnød i krisetider og formet oss som mat- og kulturnasjon. Fortsatt har poteten en stor plass i nordmenns liv; til middag, som potetgull-snacks og ikke minst foredlet til festdrikken akevitt. Men før den lille knollen kom til Norge på 1700-tallet, hadde den tilbakelagt en lang reise fra Sør-Amerika. Takket være de såkalte «potetprestene», ble poteten etter hvert godtatt som den kjærkomne næringskilden den viste seg å bli.

En bok også for voksne
Boken er ment som en forenklet og morsom framstilling av historien og er tilpasset barn fra 6 år og oppover. I følge forfatteren vil også mange voksne lesere skaffe seg ny kunnskap og innsikt gjennom boken. Se den lille potet-filmen Lise Osvoll har laget: https://vimeo.com/449614999

Amanda-prisvinner
Lise Osvoll er prisvinnende filmregissør med flere kinofilmer og TV-serier for barn bak seg. Kinofilmen "Elias og jakten på havets gull" er tildelt flere priser, blant annet Amanda for beste barnefilm i 2011. Hun har også regissert publikumssuksessen "Kutoppen".

Lise Osvoll:
Superpoteten – Knollen som reddet Norge
Kr 279,-
Cappelen Damm

Kontaktinfo Lise Osvoll: Mobil: 91591895 / E-post: lise.osvoll@gmail.com

Kontaktinfo i forlaget: anne.ostgaard@cappelendamm.no / Mobil: 971 64 649

Kategorier

Kontakter

Tone Hansen

Tone Hansen

Pressekontakt Kommunikasjonssjef 92435573
Ole Bjerkebakke

Ole Bjerkebakke

Pressekontakt Kommunikasjonsansvarlig Skjønnlitteratur +47 905 91 564
Vibeke Christiansen

Vibeke Christiansen

Pressekontakt Kommunikasjonsansvarlig livsstil og krim & underholdning 41299950

Rikke Elling Grønvold

Pressekontakt Kommunikasjonsansvarlig barne- og ungdomsbøker 99743904

Norges største bokforlag med utgivelser innen de fleste fagområder

Cappelen Damm er Norges største forlag. Forlaget utvikler, formidler, selger og distribuerer kunnskap, kultur og leseopplevelser til voksne og barn.