Følg Cappelen Damm

Hvem er de norske muslimene?

Pressemelding   •   okt 27, 2017 07:10 CEST

Bushra Ishaq er lege, forsker, skribent og samfunnsdebattant. Nå er hun aktuell med bok om norske muslimer.

Hva mener de norske muslimene om Norge, om integrering, om kvinners stilling i samfunnet, om forholdet mellom religion og politikk, om hverdagslige og store prinsippspørsmål?

Dette er noe av det Bushra Ishaq forsøker å gi oss svar på i den nye dokumentarboken
Hvem snakker for oss? Muslimer i dagens Norge – hvem er de og hva mener de?

Utgangspunkt i omfattende undersøkelse
Boken tar utgangspunkt i en bred og omfattende undersøkelse bygget på svar fra muslimer med ulik landbakgrunn, sosiale status, alder og trosretning. Ishaq gir et innsiktsfullt og ofte overraskende utsyn over et felt som frem til nå har vært preget av sterke meninger, fordommer og fastlåste stereotypier.

Inkluderer stemmer som vanligvis uteblir
Bushra Ishaq er opptatt av at vi skal snakke med, ikke om de norske muslimene.
Boken en fortelling som handler om likhet med, ikke forskjell fra majoritetsbefolkningen.

Som Ishaq selv påpeker i bokens forord:
-Denne bokens ambisiøse mål er å demokratisere den offentlige samtalen om islam og muslimer ved å inkludere stemmer som vanligvis uteblir. Jeg har ønsket å gå bak de store overskriftene, og gjennom to befolkningsundersøkelser gi ordet til den tause majoriteten av muslimer og nordmenn som vanligvis ikke kommer til orde i en samfunnsdebatt som er dominert av ytterpunkter.

Målet er å skape dialog om det som oppfattes som brytningspunkter mellom muslimer og majoritetssamfunnet. Hva går den påståtte verdikonflikten så mange snakker om egentlig ut på? Hva er omfanget av den, og hvordan kan vi møte den? Er muslimer virkelig slik de blir fremstilt? Hvor forskjellige er muslimske og ikke-muslimske borgere i Norge? Har vi noe til felles? Er det i så fall nok? Nok til å bygge den tilliten som skal til for et bærekraftig, flerkulturelt samfunn?

For mer info, sjekk https://www.cappelendamm.no/

Kommentarer (0)

Legg til kommentar

Kommentar

Ved å sende inn kommentaren aksepterer du at dine personopplysninger behandles i samsvar med Mynewsdesks Personvernerklæring.