Følg Cappelen Damm

Hverdagspsyk - få hjelp til å stå i motgang

Pressemelding   •   okt 31, 2016 14:20 CET

Psykologene Rebekka Egeland og Carina Poulsen er aktuelle med boka #HVERDAGSPSYK. Foto T.v. Kaja Bruskeland.

– Vi håper vi har skrevet boka som mangler, og at den vil bidra til at psykisk helse kan styrkes, indre uro kan dempes og relasjoner kan heles.

Dette sier psykologene og forfatterne Rebekka Egeland og Carina Poulsen om sin nye bok #Hverdagspsyk. Hvorfor har jeg det sånn? Hjelp til å stå i motgang.

– Boka startet med en genuin interesse for hva som hjelper oss mennesker til å ha det godt med oss selv og omgivelsene, og hvordan vi kan møte motgang med selvomsorg fremfor selvkritikk. Vi står selv stadig i livets ulente terreng, men vi har også lært av erfaring hva som hjelper og ikke minst hva som er lite konstruktivt. Vi ønsker å gjøre psykologisk kunnskap tilgjengelig for alle, normalisere psykiske lidelser og gå tabuene i møte. På den måten kan vi forhåpentligvis få et mer åpent, raust og inkluderende samfunn hvor vi tør å vise sårbarhet. Først da har vi også forutsetning for å leve et godt, men også sammensatt liv, sier Egeland og Poulsen.

Er det bare meg? Er det noe galt med meg?... Dette er tanker som dessverre altfor mange kjenner seg igjen i. Over halvparten av oss opplever depresjon, angst og/eller stressrelaterte plager i livet. Vi sammenligner oss med andre, syns «alle» andre virker lykkelige og suksessfulle. Vi skammer oss over hvor tilsynelatende uperfekte vi selv er, hvor urolige og nedfor vi føler oss.

I boka #Hverdagspsyk får vi psykologisk innsikt som kan hjelpe oss å ha det bedre. For det er egentlig det vi ønsker oss – et liv som vi kan fungere i, hvor vi opplever færre negative tanker, mindre stress, mer glede og økt selvfølelse. Forfatterne viser hvordan våre personlige egenskaper spiller seg ut i relasjoner med andre og hvordan vi kan håndtere utfordringene våre på en hensiktsmessig måte.

Boka har forord av Peder Kjøs, psykolog og kjent fra NRK-serien Jeg mot meg.

Om forfatterne:

Rebekka Egeland er utdannet klinisk psykolog (cand.psychol.) og jobber i dag som leder i Falck Healthcare Norge. Her arbeides det med å fremme god fysisk- og psykisk helse i befolkningen gjennom lett tilgjengelige og tverrfaglige tilbud for å redusere sykefravær og tidlig uføre.

Hun har videreutdannelse i Mindfulness fra USA og tar for tiden en 5-årig spesialistutdanning i organisasjonspsykologi. Hun har bakgrunn som gruppetreningsinstruktør ved Sats Elixia. I 2008 skrev hun bestselgeren «Mindfulness i hverdagen» som har solgt over 40.000 solgte eksemplarer. Hun har også gitt ut kursledermanualen- og arbeidsheftet «Mindfulness-basert kognitiv terapi» (2012) og er medforfatter av boken «24-timers livsstil – sunn, sterk og frisk» (2015) som er basert på Helsedirektoratets anbefalinger for fysisk aktivitet og kosthold.

Hun er opptatt av å formidle psykologisk kunnskap, normalisere psykiske lidelser og fjerne tabuer, og har over flere år holdt en rekke kurs og foredrag for både helsepersonell og bedrifter i offentlig- og privat sektor.

Carina Poulsen er utdannet klinisk psykolog (cand.psychol.) og har et selvstendig foretak hvor hun samarbeider tett med Falck Healthcare Norge. Gjennom sitt foretak Psykolog Carina Poulsen AS tilbyr hun individuell terapi, samt kurs og foredrag for privatpersoner og mot næringslivet. I tillegg underviser hun gruppetimer i kondisjonstrening og yoga.

Carina har en 2-årig videreutdannelse i Kognititv Terapi og tar for tiden en 5-årig spesialistutdanning med fordypning i Klinisk Arbeidspsykologi. I tillegg er Carina utdannet innen personlig trening, gruppetrening, yoga og mindfulness.

Carina brenner for å gjøre psykologi tilgjengelig for folk flest, og for arbeidslivet. Hun er spesielt engasjert i lettere psykiske lidelser, og har flere års erfaring med diverse kurs og foredrag både for bedrifter og privatpersoner.

Kommentarer (0)

Legg til kommentar

Kommentar

Ved å sende inn kommentaren aksepterer du at dine personopplysninger behandles i samsvar med Mynewsdesks Personvernerklæring.