Gå videre til innhold
Hvordan påvirkes de yngste barna av den digitale utviklingen?

Pressemelding -

Hvordan påvirkes de yngste barna av den digitale utviklingen?

I en verden der «alt» foregår ved hjelp av digitale tjenester, ser vi at også barnehager er berørt. Bilder og personlig informasjon om barnas helse, foreldre oa lagres. Nå skal også leker og klær "digitaliseres". BIG DATA er også inne i de yngste barnas hverdag. I boken "App'legøyer og app'estreker? Profesjonsfaglig digital kompetanse i barnehagen" setter Barbro Hardersen tematikken på dagsorden.

Vi lever i en verden av digitale tjenester. I barnehager har vi administrasjonssystemer der det tas og lagres bilder av barna, og det registreres personlig informasjon om barnas helse, foreldre osv. Det aller siste er at også leker og klær blir digitale og registrerer informasjon om barn og hjem. På denne måten har BIG DATA også trådt inn i de yngste barnas sfære og hverdagsliv. Den digitale utviklingen er dermed i høyeste grad relevant for ansatte og barn i barnehagen, og for småbarnsforeldrene. Dessverre mangler ansatte i barnehagene nødvendig og viktig kompetanse på dette området.

Førskolelærer og medieviter Barbro Hardersen, forfatter av "App'legøyer og app'estreker? Profesjonsfaglig digital kompetanse i barnehagen", hevder blant annet at medie – og informasjonskompetanse må integreres som en del av barnehagelæreres kompetanse og virke.

I morgen kl. 15.30 lanserer hun boken sin i Cappelen Damms lokaler i Akersgata 47/49.

Ved spørsmål om anmedlereks. eller annet, kontakt Kjersti Bjerkås: kjersti.bjerkas@cappelendamm.no

Related links

Emner

Kontakter

Tone Hansen

Tone Hansen

Pressekontakt Kommunikasjonssjef 92435573
Ole Bjerkebakke

Ole Bjerkebakke

Pressekontakt Kommunikasjonsansvarlig Skjønnlitteratur +47 905 91 564
Vibeke Christiansen

Vibeke Christiansen

Pressekontakt Kommunikasjonsansvarlig livsstil og krim & underholdning 41299950

Rikke Elling Grønvold

Pressekontakt Kommunikasjonsansvarlig barne- og ungdomsbøker 99743904

Norges største bokforlag med utgivelser innen de fleste fagområder

Cappelen Damm er Norges største forlag. Forlaget utvikler, formidler, selger og distribuerer kunnskap, kultur og leseopplevelser til voksne og barn.