Gå videre til innhold
Endre Lund Eriksen og Sigbjørn Lilleengs tegneserie for barn om døden, er basert på vitenskapelige fakta, formidlet gjennom gutten Mikkels angst og nysgjerrighet.
Endre Lund Eriksen og Sigbjørn Lilleengs tegneserie for barn om døden, er basert på vitenskapelige fakta, formidlet gjennom gutten Mikkels angst og nysgjerrighet.

Pressemelding -

HVORDAN SNAKKE MED BARN OM DØDEN? Endre Lund Eriksen og Sigbjørn Lilleengs nye tegneseriebok kan være en god hjelper

Døden blir ofte romantisert og fremstilt som vakker og litt trist i barnelitteraturen. Men hva skjer egentlig når vi dør? Endre Lund Eriksen og Sigbjørn Lilleengs sjangeroverskridende tegneserie for barn, DØDEN. Dødsens seriøse fakta, gir svar på helt grunnleggende og ubehagelige spørsmål.

Døden – en naturlig del av livet
I boken vises flere aspekter ved døden – både de sørgelige og de «hverdagslige»: Hva dør folk av, hva skjer med kroppen og hvordan møter ulike kulturer døden? Før var døden en naturlig del av livet. Når noen døde, var det familien som stelte og gravla den døde. Og barna ble involvert. Nå er døden noe de profesjonelle tar seg av.

Vellykket fortellergrep
I tegneserieboken møter vi lille Mikkel. Han vil verken dø eller være med i en bok om døden. Han er redd. Men når fortelleren begynner å fortelle, blir Mikkel nysgjerrig, og han får svar på mye han lurer på. Døden er jo noe vi alle frykter, men den kommer til å ramme oss alle. Gjennom boken blir døden til noe mindre fremmed og dermed mindre skremmende.

Endre Lund Eriksen
Endre Lund Eriksen står bak flere prisbelønte utgivelser for barn og unge, blant annet Dunderly, Alvin Pang og Pitbull-Terje, som er både filmatisert og nylig satt opp Hålogaland Teater (Pitbull-Terje og kampen mot barnevernet). Han har også skrevet Den sommeren pappa ble homo, Verdens beste pappa og manus til flere filmer. Pt medmanusforfatter og regissør i serien Planetpatruljen, NRK Super, medforfatter bind 2 i Dyrenes detektivbyrå og i oktober klar med ungdomsromanen Hvordan jeg tjente min første million (Aschehoug)

Sigbjørn Lilleeng
Sigbjørn Lilleeng (f. 1983) er illustratør og tegneserieskaper. Han har vunnet bl. a. Raptus Tegneseriefestivals Debutantpris 2006, Sproingprisen 2008 og kulturdepartementets Tegneseriepris i 2009. Nå er han aktuell med tegneserien Inntrenger, basert på Bring og Bringsværds tv-serie Blindpassasjer, i tillegg en bok om dinosaurer.

Endre Lund Eriksen og Sigbjørn Lilleeng
Døden. Dødens seriøse fakta
Tegneserie
Kr 279,-
Cappelen Damm

Støttet av Leser søker bok. Anne Schäffer skriver i sin anmeldelse i Prosa:

«Tegningene sitter som et skudd sammen med Endre Lund Eriksens tekster …»

Kontaktinfo:
Endre Lund Eriksen: Tlf. 992 65 697 / endre@lunderiksen.no
Sigbjørn Lilleeng: Tlf. 922 16 161 / sigbjornlilleeng@gmail.com
Anne Østgaard: Tlf. 971 64 649 / anne.ostgaard@cappelendamm.no

Emner

Kategorier

Kontakter

Tone Hansen

Tone Hansen

Pressekontakt Kommunikasjonssjef 92435573
Ole Bjerkebakke

Ole Bjerkebakke

Pressekontakt Kommunikasjonsansvarlig Skjønnlitteratur +47 905 91 564
Vibeke Christiansen

Vibeke Christiansen

Pressekontakt Kommunikasjonsansvarlig livsstil og krim & underholdning 41299950

Rikke Elling Grønvold

Pressekontakt Kommunikasjonsansvarlig barne- og ungdomsbøker 99743904

Norges største bokforlag med utgivelser innen de fleste fagområder

Cappelen Damm er Norges største forlag. Forlaget utvikler, formidler, selger og distribuerer kunnskap, kultur og leseopplevelser til voksne og barn.