Følg Cappelen Damm

Hvorfor stemmer russerne på Putin?

Pressemelding   •   sep 18, 2017 09:31 CEST

Bernhard L. Mohrs nye bok er et viktig bidrag til at vi skal kunne etablere en bedre og mer oppdatert forståelse av de samfunnsmessige og politiske endringene som preger vårt største naboland

Hvorfor fortsetter russerne å støtte opp under et for vestlige øyne stadig mer undertrykkende regime? Hvordan kan den urbane middelklassen forsvare en president som tar fra dem grunnleggende rettigheter? Dette ser Bernhard L. Mohr nærmere på i sin nye bok "Hvorfor stemmer russerne på Putin?".

I 2006 flyttet Mohr til Moskva – en enslig nordmann på en russisk arbeidsplass på en tid da mange ennå anså at en demokratisk utvikling i Russland var både mulig og sannsynlig. Siden da har Vladimir Putin ikke bare tatt tilbake presidentembetet, han har også endret grunnloven slik at han kan bli sittende til 2024. Han har vedtatt en rekke nye lover som innskrenker forsamlings-, ytrings- og bevegelsesretten for borgerne. Gjennom annekteringen av Krim har Russland dessuten vist seg villig til å bruke militærmakt for å utfordre etablerte landegrenser. Og det oppsiktsvekkende er at alt skjer med folkets velsignelse: Putin har de siste årene vært mer populær enn noen gang.

Mohr drar tilbake til Moskva og møter gamle kollegaer for å få svar på det ene, overskyggende spørsmålet: Hvorfor stemmer russerne på Putin? Svarene Mohr får er samlet i hans nye bok som tar for seg det russiske samfunnet slik det har utviklet seg de ti siste årene.

De kommende månedene kan man bla møte Bernhard Mohr her:

22.9 + 23.9: Kapittel, Stavanger

25.9 Foredrag hos NHO i Oslo (frokostseminar)

26.9: Nes Kulturhus, Nes i Akershus

28.9: Litteraturhuset i Oslo (paneldebatt med Julie Wilhelmsen og Iver Neumann, arrangementet er en del av Forskningsdagene)

21.10: Litteraturhuset i Fredrikstad (Sakprosadagen)

4.11: SILK, Skudeneshavn

12.11: Oslo Bokfestival

23.11: Bok på Bicks, Oslo

For mer info, sjekk https://www.cappelendamm.no/

Kommentarer (0)

Legg til kommentar

Kommentar

Ved å sende inn kommentaren aksepterer du at dine personopplysninger behandles i samsvar med Mynewsdesks Personvernerklæring.