Gå videre til innhold
Duckworth minner oss på at det er karakter og standhaftighet som skiller de suksessfulle fra resten. Potensialet vi har, er en ting. Hva vi gjør med det, er noe helt annet.
Duckworth minner oss på at det er karakter og standhaftighet som skiller de suksessfulle fra resten. Potensialet vi har, er en ting. Hva vi gjør med det, er noe helt annet.

Pressemelding -

Hvorfor utholdenhet og lidenskap er viktigere enn talent og intelligens

IQ er ikke viktigst for å oppnå suksess. I New York Times-bestselgeren Grit viser psykolog Angela Duckworth at hemmeligheten bak gode resultater ikke er talent eller intelligens, men en kombinasjon av lidenskap og utholdenhet.

Hemmeligheten bak gode resultater er verken talent, intelligens eller flaks, men en kombinasjon av lidenskap og standhaftighet som Duckworth kaller GRIT. I boken som nå er ute i norsk utgave tar hun oss med til militæret og til skoleklasser, der hun raskt fastslår hvem som kommer til å lykkes. Og gjennom intervjuer med dusinvis av suksessrike personer, viser hun hvordan vi kan lære, og lære bort GRIT – kunsten å aldri gi opp.

Angela Duckworth
er professor i psykologi ved Universitetet i Pennsylvania og vinner av et MacArthur-forskerstipend i 2013. Hun forsker på grit og andre egenskaper som er med på å forutsi hvorvidt man lykkes i livet. Tidligere har hun jobbet som mattelærer og som konsulent i McKinsey.

Med en miks av historiefortelling og det siste innen forskning, viser hun at utholdenhet og lidenskap er viktigere enn talent og intelligens. Grit viser at suksess kommer når vi hengir oss til oppgaver som gir glede og mening.» Arianna Huffington, forfatter og grunnlegger av The Huffington Post

Related links

Emner


For mer info, sjekk https://www.cappelendamm.no/

Kontakter

Tone Hansen

Tone Hansen

Pressekontakt Kommunikasjonssjef 92435573

Norges største bokforlag med utgivelser innen de fleste fagområder

Cappelen Damm er Norges største forlag. Forlaget utvikler, formidler, selger og distribuerer kunnskap, kultur og leseopplevelser til voksne og barn.