Følg Cappelen Damm

Ingunn Aamodt vinner Barnas bokpris 2018

Pressemelding   •   jan 16, 2019 14:16 CET

Ingunn Aamodts bok "Dukkens rette eier" ble kåret til fjorårets beste bok av barna selv.

Ingunn Aamodt ble onsdag tildelt Barnas bokpris 2018 for boken "Dukkens rette eier". Boka er del av "Marg og bein" som går inn i sitt 11 år som populær bokserie for barn.

- Jeg føler at denne prisen ikke bare er til denne boken men også til "Marg og bein". Den viser at barna fortsatt elsker grøss, sier prisvinner Ingunn Aamodt.

Det betyr mye for henne at boken er stemt frem av barna selv. Rundt 600 femte- og sjetteklassinger fra Bergen kommune har fått anledning til å stemme på sin favorittbok blant fem andre populære barnebøker. 

- Det er jo en av de aller gjeveste prisene å få fordi det er barnejuryer. Det er leserne som har valgt min bok og det er det som er stas. Disse prisene henger høyest for meg. Jeg er kjempestolt, sier Aamodt.

"Dukkens rette eier" er en oppfølger til boken "Dukken" som ble gitt ut i Marg og Bein-serien for åtte år siden. Ingunn Aamodt bestemte seg for å skrive denne etter årevis med masing fra barna selv.  

- Ingunn har en enorm evne til å få kontakt med leseren. Hun skriver bøker som virkelig treffer barna. Det sier jo litt om hvor mye boka fortsatt leses i dag og hvilken fanskare disse bøkene fortsatt har når de velger en oppfølger til en bok som ble skrevet for åtte år siden, sier Ingunn Aamodts redaktør Steffen Sørum i Cappelen Damm.

Nå har barna igjen begynt å etterlyse en ny oppfølger.

- Tilbakemeldingene jeg får mest er at jeg må skrive en til. Så nå må jeg nesten vurdere det og det hadde jeg jo ikke tenkt. Barn liker jo å bli skremt og "Marg og bein" er like populært nå som for noen år siden, sier forfatteren. 

For mer info, sjekk https://www.cappelendamm.no/

Kommentarer (0)

Legg til kommentar

Kommentar

Ved å sende inn kommentaren aksepterer du at dine personopplysninger behandles i samsvar med Mynewsdesks Personvernerklæring.