Følg Cappelen Damm

Joakim Kjørsvik er tildelt Stig Sæterbakkens minnepris 2020

Pressemelding   •   sep 02, 2020 20:17 CEST

Joakim Kjørsvik (Foto: Tove Sivertsen / Kolon Forlag)

Onsdag kveld ble det offentliggjort at årets minnepris går til forfatter Joakim Kjørsvik.

Kjørsvik (f. 1978) debuterte som forfatter i 2007 og har siden utgitt bøker i flere sjangre. Hans seneste bok, Min døde hund (2019), er også hans første diktsamling.

Fra juryens begrunnelse:

"Juryen har latt seg imponere av Kjørsviks vilje til å utforske ulike sjangre, til å stadig fornye seg, samtidig som han har utviklet en lett gjenkjennelig stemme. I Kjørsvik forfatterskap er litteraturen ikke et rent, ryddig sted, men et myldrende rom. Her er livsleden og livsgleden to sider av en og samme grunnholdning, som vi også mener har en affinitet med Stig Sæterbakkens litteratursyn. Med ekspressive og tidvis eksessive virkemidler, men en alltid nøktern grunntone, evner Kjørsvik å skrive fram en litteratur som er nesten like full av krumspring og overraskelser – og komikk – som livet selv."

Årets jury består av Thomas Lundbo fra forfatterforeningen, Ingrid Svennevig Hagen fra bibliotekforeningen og juryleder Carina Elisabeth Beddari fra kritikerlaget.

Stig Sæterbakkens minnepris deles ut årlig. Prisen på 100.000,- samt et litografi av Sverre Malling går til en forfatter med overbevisende litterære kvaliteter, originalitet og mot til å skape sine egne prosjekter, og forfatteren bør ha utgitt mellom 2-4 skjønnlitterære bøker. Prisen er åpen for alle sjangre innenfor det skjønnlitterære feltet, og krever ingen forlagstilhørighet.

Kommentarer (0)

Legg til kommentar

Kommentar

Ved å sende inn kommentaren aksepterer du at dine personopplysninger behandles i samsvar med Mynewsdesks Personvernerklæring.