Gå videre til innhold
Johan Harstads første ungdomsroman solgt til 12 land.

Pressemelding -

Johan Harstads første ungdomsroman solgt til 12 land.

Johan Harstads første ungdomsroman Darlah - 172 timer på månen er nå solgt til 12 land.

Harstad mottok Brageprisen for boken i 2008. Norske kritikere var begeistret, og erklærte at dette var en skrekkthriller som ga dem gysninger. Darlah ble nylig lansert i USA og Storbritannia, også her har kritikerne vært positivte. I The Hollywood Reporter skriver anmelderen at boken er spennende lesning som elegant spiller på tradisjoner fra 70- og 80-tallets horror og sci-fi-filmer. Boken bygger effektivt spenningen opp mot en svært uventet og meget overraskende avslutning.

Det amerikanske forlaget har stor tro på bokens salgspotensiale. I juli drar Harstad til USA for å promotere boken på en rekke arrangementer, om kort tid sendes boken ut på en stor blogturne og videoer basert på episoder i boken er spredd som teasere via YouTube.

I Darlah - 172 timer på månen lanserer NASA  et historisk lotteri for ungdom. Premien er en reise til månen. Alle de tre vinnerne opplever uforklarlige hendelser, også Mia fra Stavanger. Og på et gamlehjem i Miami sitter en mann med bakgrunn i det amerikanske forsvaret. Han husker knapt sitt eget navn. Men han er sikker på at en ny ekspedisjon til månen kan bety slutten på alt …

 

Sitater fra anmeldelser av Darlah:

“Nifst bra om måneferd (…) Johan Harstad har skrevet en roman som passer både for ungdom og voksne. Den er drivende science fiction og har trolig potensial til å leses langt utenfor Norge.”
Kaja Korsvold, Aftenposten

Terningkast 5:
“Det er lenge siden undetegnede har vært borti en bok hvor leserens nakkehår er så involvert. Heftig.”
Morten Abrahamsen, VG

“Etter hvert skrur denne boka seg til å bli en skrekkthriller. (..) Jeg kan ikke forstå annet enn at dette kan bli en hit blant ungdom.”
Cathrine Krøger, Dagbladet

“«Darlah» er rett og slett en skikkelig bra gyser for ungdommer i alle aldre (…) Dersom denne boken hadde vært en film, ville den fått attenårsgrense, så skummel er den.”
Mie Hidle, Stavanger Aftenblad

“Harstad viser seg som en dreven plotmaker (…) Får selv voksne til å føle gysningene."
Ane Farsethås, Dagens Næringsliv

 

 

Johan Harstad (1979–) debuterte med kortprosasamlingen Herfra blir du bare eldre i 2001. Han har skrevet noveller og dramatikk, og hans første roman Buzz Aldrin, hvor ble det av deg i alt mylderet? er blitt oversatt til ti språk. Harstads seneste roman, Hässelby, vant Ungdommens kritikerpris. Johan Harstad mottok  Brageprisen 2008 for boken Darlah.

Related links

Emner

Kontakter

Tone Hansen

Tone Hansen

Pressekontakt Kommunikasjonssjef 92435573
Ole Bjerkebakke

Ole Bjerkebakke

Pressekontakt Kommunikasjonsansvarlig Skjønnlitteratur +47 905 91 564
Vibeke Christiansen

Vibeke Christiansen

Pressekontakt Kommunikasjonsansvarlig livsstil og krim & underholdning 41299950

Rikke Elling Grønvold

Pressekontakt Kommunikasjonsansvarlig barne- og ungdomsbøker 99743904

Norges største bokforlag med utgivelser innen de fleste fagområder

Cappelen Damm er Norges største forlag. Forlaget utvikler, formidler, selger og distribuerer kunnskap, kultur og leseopplevelser til voksne og barn.