Følg Cappelen Damm

Kan dette være verdens lengste barnebok?

Pressemelding   •   mai 15, 2018 14:29 CEST

Er dette verdens lengste barnebok? Den er hvert fall årets lengste. En strålende idé og godt samarbeid mellom forfatter og illustratør har resultert i denne originale og høyst unike boka.

Du tror det ikke før du får se det er årets lengste og mest sprudlende utbrett-bildebok om alt som skjer på kjøkkenet mens du sover.

Årets mest originale bok er laget i solid papir. Den kan leses som en vanlig bok, men når du bretter den ut, blir den over to meter lang!

Hva skjer egentlig på kjøkkenet mens vi sover? Hvem er det som lager alle de rare lydene? Heldigvis har forfatter Ingeborg Eliassen og illustratør Hilde Hodnefjeld laget en fargerik og morsom bildebok som viser nettopp det!

På den ene siden kan du lese diktet og se hva som skjer inne på kjøkkenet. Og der skjer det mye! På den andre siden av trekkspillet står vi utenfor huset og titter inn gjennom vinduet.

Jeg våkner av lyder og lister meg ned,

men tror nesten ikke det jeg får se

for under den stripete kjøkkenmatta

snorker den skjeløyde nabokatta.

Men det er ikke det verste ...

Fra idé til bok

Forfatter Ingeborg Eliassen hadde egentlig tenkt å strikke en jakke til barnebarnet som fylte to år. Det ble i stedet til en frisk og levende tekst flere år senere.

- Like før åtteårsdagen til barnebarnet mitt fant vi den rette illustratøren. Vi lette på øverste hylle og fant Hilde Hodnefjeld. Hun er bunnsolid og sprelsk på samme tid, sier Eliassen.

Illustratøren forteller at «teksten var sinnssykt herlig!»

- Jeg ble veldig inspirert, og allerede til det første møtet hadde jeg med en mini-versjon av trekkspill-ideen. Ideen oppsto fordi hele handlingen foregår på en kjøkkenbenk, sier hun.

- Jeg la skissene ved siden av hverandre og tenkte: Tenk om disse tegningene kunne henge sammen på en måte? Da kunne man sette opp boka på gulvet, legge seg på magen og være inni boka! En av mine barndomsfantasier kunne virkeliggjøres, forteller illustratøren.

Kontaktperson i forlaget:

Cecilie Kirkaune Bodahl, cecilie.kirkaune.bodahl@cappelendamm.no Tlf: 91844240

For mer info, sjekk https://www.cappelendamm.no/

Kommentarer (0)

Legg til kommentar

Kommentar

Ved å sende inn kommentaren aksepterer du at dine personopplysninger behandles i samsvar med Mynewsdesks Personvernerklæring.