Følg Cappelen Damm

Kaptein Sabeltann som app

Pressemelding   •   jun 05, 2014 11:17 CEST

NY APP: Kaptein Sabeltanns bibliotek

I år feirer Kaptein Sabeltann 25 år. For å markere dette lanserer Cappelen Damm en splitter ny Kaptein Sabeltann-app for nettbrett, Kaptein Sabeltanns bibliotek.

Bøkene om den beryktede sjørøveren har lenge vært blant barnas favoritter. Nå blir flere av fortellingene om hans tokt på De Syv Hav tilgjengelig digitalt, innlest av Terje Formoe og beriket med dramatisk musikk og et spennende lydbilde.

Kaptein Sabeltanns Bibliotek består av en bokhylle-del og en butikk-del. Når appen er lastet ned, står allerede boka Kaptein Sabeltann og bokstavjakten – en alfabetbok gratis tilgjengelig på bokhylla. Under bokhylla finner man bokbutikken, hvor tre andre bildebøker om Kaptein Sabeltann kan kjøpes. Disse er vesentlig lengre og mer rikholdige bøker enn den første man får gratis.
I tillegg inneholder alle tre en kjent Kaptein Sabeltann-sang hver.

Appen er laget slik at barn kan bruke den på egen hånd. Man kan velge å få historiene lest opp med automatisk bildevisning, eller man kan bla selv og lese den som en vanlig bildebok. 

Man kan også velge enten å bare se bildene i liggende retning eller å snu brettet til stående og også se teksten under bildet.

– Det føles først og fremst veldig naturlig, sier Terje Formoe om det at bøkene nå overføres til et digitalt univers. 

– Det nye mediet gjør oss dessuten i stand til å fortelle historiene på nye måter. Det har vært morsomt å lese inn historiene og vite at Egil Nyhus' flotte illustrasjoner levendegjør det som skjer med humor og fantasirikdom. Lydeffektene og den dramatiske musikken til Alf Emil Eik krydrer det hele på ypperlig vis. Videre er jeg så glad for at det er blitt plass til noen av sangene mine på disse appene. De har en viktig plass i Kaptein Sabeltanns univers. For barna blir dette dermed en ganske så mangfoldig opplevelse. Jeg er veldig stolt av produktet.

De tre bøkene til salgs i appen er:
Pinky blir en av Kaptein Sabeltanns menn
Kaptein Sabeltann og Pinky på tokt med Den Sorte Dame
Kaptein Sabeltann og Grusomme Gabriels skatt

Intervju med Terje Formoe
Mer om appen på Forlagsliv.no
Kaptein Sabeltanns bibliotek i App Store
Kaptein Sabeltanns bibliotek i Google Play

Pris: Gratis (inkl. en bok). Flere bøker: kr. 63,-/stk.
Aldersgrense: 4+
Kategori: Bøker
Utvikler: Cappelen Damm AS

For mer informasjon kontakt Tanja Hoel, prosjektleder i Cappelen Damm:
Tanja.hoel@cappelendamm.no / tlf.: 21 61 75 35 | 413 30 466

Kommentarer (0)

Legg til kommentar

Kommentar

Ved å sende inn kommentaren aksepterer du at dine personopplysninger behandles i samsvar med Mynewsdesks Personvernerklæring.