Følg Cappelen Damm

Karin Fossum tidenes beste norske krimforfatter

Pressemelding   •   nov 27, 2017 10:16 CET

Karin Fossum er både populær og prisbelønnet, nå har 150 norske krimforfattere kåret henne til tidenes beste, norske krimforfatter

Norske krimforfattere har kåret Karin Fossum til tidenes beste, norske krimforfatter. Fossums bestselgende bok «Elskede Poona» er kåret til Norges nest beste krimroman.

Rivertonklubben har kåret tidenes beste krimromaner.
150 krimforfattere er medlem av den norske krimklubben Rivertonklubben. De har nå stemt over hvem som er tidenes beste krimforfattere og hva som er tidenes beste norske og oversatte krimromaner.

Karin Fossum tidenes norske krimforfatter
De norske krimforfatterne stemte på hvilke norske krimforfattere som er best gjennom tidene.
Der vant Karin Fossum foran Stein Riverton, Bernhard Borge, Jo Nesbø og Torolf Elster.

Stein Rivertons Jernvognen tidenes beste norske krimroman
Jernvognen gikk til topps i avstemningen over tidenes beste norske krimroman.
Fire av fem av titlene på topp fem listen var skrevet av avdøde forfattere. Jernvognen kom for eksempel ut i 1909. Karin Fossums Elskede Poona som ble lansert i 2000, fikk andreplassen på listen. Den var eneste bok av en nålevende forfatter på topp fem-listen. Elskede Poona har tidligere vunnet Dagbladets kåring av tidenes beste norske krim, og den fikk også Brageprisen i 2000.

Her er topp fem listen:

1.Stein Riverton: Jernvognen

2.Karin Fossum: Elskede Poona

3.Bernhard Borge: De dødes tjern

4.Torolf Elster: Historien om Gotlob

5.Arthur Omre: Smuglere

Karin Fossum debuterte i 1974. Hun har gitt ut bøker i de fleste sjangre, men er mest kjent for krimserien med Konrad Sejer. Hun har mottatt en rekke priser; Tarjei Vesaas debutantpris, Brageprisen, Glassnøkkelen, og LA Times Book Award for romanen Elskede Poona. Romanene er utgitt i over 30 land.

"I flere av hennes krimfortellinger er de psykologiske aspektene like interessante som selve oppklaringen. Dette samsvarer med en tendens man kan se i Fossums øvrige forfatterskap (...) nemlig en interesse for den avvikende eller skadde psyke." skriver Per Thomas Andersen i Norsk litteraturhistorie.

For mer info, sjekk https://www.cappelendamm.no/

Kommentarer (0)

Legg til kommentar

Kommentar

Ved å sende inn kommentaren aksepterer du at dine personopplysninger behandles i samsvar med Mynewsdesks Personvernerklæring.