Gå videre til innhold
Klar tale fra Kristin Halvorsen

Pressemelding -

Klar tale fra Kristin Halvorsen

I går lanserte Cappelen Damm den nye boken Kristin Halvorsen. Gjennomslag.
Boken er skrevet av journalist Lilla Sølhusviks i tett samarbeid med Kristin Halvorsen.
I media berømmes boken for sin åpenhjertige stil. Dagsavisens Hege Ulstein omtaler Gjennomslag som "den beste, sterkeste og mest åpne politikerbiografien som er gitt ut i manns minne.» Videre skriver hun at «denne boka er ikke bare for politiske nerder. Helt vanlige folk kan trygt gi seg i kast med den." At boken er en interessant beretning også for lesere som ikke er sterkt interessert i politikk påpeker også kommentator Frank Rossavik på BTs blogg: « Alle som har fulgt Kristin Halvorsens lange karriere uten nødvendigvis å ha stemt SV annethvert år, vil ha glede av boken. Leserne kommer ganske tett på også det mer personlige: Om hvordan Halvorsen blir såret av partifellers utspill, men velger å snu det annet kinn til i partiets tjeneste. Om hvordan hun er helt i kjelleren før vanskelige TV-debatter, og må hentes opp av nære medarbeidere. Om hvordan det er å komme i rød drakt til en TV-debatt, for så å oppdage at også Erna Solberg og Siv Jensen stiller i rød drakt.»
Aftenpostens Harald Stanghelle omtaler boken som "en av de mest spennende selvangivelser som er avlevert på svært lenge". Torunn Egge Roux i Stavanger Aftenblad skriver at «Hennes åpenhjertige beskrivelser av opp- og særlig de mange nedturene, med både interne partikrangler, beintøff kamp regjeringspartnerne i mellom og en aggressiv presse, vil garantert bli pensum for enhver juniorpartner i framtidige regjeringer.»

Under Kristin Halvorsens ledelse gikk SV fra et uregjerlig opposisjonsparti til et erfarent regjeringsparti. I den rødgrønne regjeringen loset hun landet trygt gjennom finanskrisen, og hun satte sin egen karriere på spill for å oppnå full barnehagedekning. Men politikken har også sin pris. I boken forteller hun om ekstremsporten det var å være finansminister og partileder samtidig. Om hvor nær veggen hun var da ingen belønnet partiet for arbeidet, og hvordan det føltes å sparke sin beste venn i politikken.

Gjennomslag er en personlig og ærlig fortelling om veien fra Soria Moria og inn i regjeringskorridorene – sett gjennom øynene til en av Norges tydeligste og mest populære politikere.

Related links

Emner

Kontakter

Tone Hansen

Tone Hansen

Pressekontakt Kommunikasjonssjef 92435573
Ole Bjerkebakke

Ole Bjerkebakke

Pressekontakt Kommunikasjonsansvarlig Skjønnlitteratur +47 905 91 564
Vibeke Christiansen

Vibeke Christiansen

Pressekontakt Kommunikasjonsansvarlig livsstil og krim & underholdning 41299950

Rikke Elling Grønvold

Pressekontakt Kommunikasjonsansvarlig barne- og ungdomsbøker 99743904

Norges største bokforlag med utgivelser innen de fleste fagområder

Cappelen Damm er Norges største forlag. Forlaget utvikler, formidler, selger og distribuerer kunnskap, kultur og leseopplevelser til voksne og barn.