Gå videre til innhold
"Knut Hamsun - Reisen til Hitler" solgt til Tyskland

Pressemelding -

"Knut Hamsun - Reisen til Hitler" solgt til Tyskland

Tore Rems bok Knut Hamsun - Reisen til Hitler ble av kritikere omtalt som et biografisk mesterstykke da den ble lansert høsten 2014. Boken mottok samme år Kritikerprisen for beste sakprosabok.

Lørdag 26. juni 1943 tok Adolf Hitler imot den verdensberømte norske forfatteren Knut Hamsun. Ganske raskt utviklet dette møtet, som hadde begynt så jovialt, seg til en katastrofe. Episoden er et bærende element i Rems innsiktsfulle verk. For første gang blir historien om det myteomspunne møtet mellom dikter og diktator skildret i sin fulle bredde.


Rettighetene til boken er tidligere solgt til Brasil, Danmark og Sverige. Nå får også tyske lesere anledning til å bli kjent med den kritikerroste historien. Eulenspiegel Verlag har kjøpt rettighetene til Knut Hamsun - Reisen til Hitler. Forlaget sier boken er meget relevant for de kritiske undersøkelsene av det tredje riket som nå finner sted i tyske publikasjoner. Eulenspiegel mener Rems bok er et viktig bidrag i dagens tyske debatt om nasjonalsosialismen.

Les intervju med Tore Rem på forlagsbloggen Forlagsliv:
-Det er slående at Hamsun, som er så språkbevisst, en av våre aller største språkkunstnere, og som ofte er så kritisk til andres språk, ikke reagerer på den nazistiske propagandaen. Dag ut og dag inn fyller han seg med dette totalitære, nyanseløse språket, uten at det er tegn til at han stiller seg kritisk. Han dyrker Propagandaminister Goebbels, og fortsetter med det også etter krigen. http://www.forlagsliv.no/litteraturavdelingen/2015/03/07/intervju-tore-rem-vi-ma-ansvarliggjore-knut-hamsun/

Related links

Emner

Kontakter

Tone Hansen

Tone Hansen

Pressekontakt Kommunikasjonssjef 92435573

Norges største bokforlag med utgivelser innen de fleste fagområder

Cappelen Damm er Norges største forlag. Forlaget utvikler, formidler, selger og distribuerer kunnskap, kultur og leseopplevelser til voksne og barn.