Gå videre til innhold
Knutsen & Ludvigsen har vært et fenomen i 50 år, til glede for flere generasjoner. Nå kan foreldre og barn, og besteforeldre og barnebarn, glede seg sammen over en ny ellevill historie med kjente karakterer, fortalt både på film og i bokform.
Knutsen & Ludvigsen har vært et fenomen i 50 år, til glede for flere generasjoner. Nå kan foreldre og barn, og besteforeldre og barnebarn, glede seg sammen over en ny ellevill historie med kjente karakterer, fortalt både på film og i bokform.

Pressemelding -

Knutsen & Ludvigsen har 50 års jubileum! Feirer med ellevill film og bok: Knutsen & Ludvigsen og det store dyret

Norges morsomste duo, Knutsen & Ludvigsen, har 50 års-jubileum i år, og er tilbake på det store lerretet med den elleville filmen Knutsen & Ludvigsen og det store dyret, som har premiere 25. september. Den absurd morsomme historien kommer også i bokform sammen med en egen aktivitetsbok. Både filmen og bøkene er tillatt for barn i alle aldre! Film og bok nr. 1: Knutsen & Ludvigsen og den fæle rasputin, var en stor publikumssuksess. 

Jakten på bestefar Knutsen
I denne nye historien møter vi Myndighetene som befaler at Knutsen og Ludvigsen må flytte fra tunellen! Da bestemmer de to fyrene seg for å lete etter bestefar Knutsen, som forsvant for mange år siden. Kanskje kan han redde dem fra å bli kastet ut? Ferden blir mye lengre enn de trodde. Faktisk må de helt til himmelen for å finne den gamle skipskapteinen. Mange farer truer underveis, men Knutsen og Ludvigsen blir til sin overraskelse reddet av Det Store Dyret. Reisen lærer dem at verden og de som holder til der - på godt og vondt – ikke alltid er som man tror. 

Stor suksess med film og bok nr. 1: Knutsen & Ludvigsen og den fæle Rasputin
Den første filmen om Knutsen & Ludvigsen Knutsen & Ludvigsen og den fæle Rasputin var en gedigen suksess med over 250 000 solgte kinobilletter, og har i de fem årene siden premieren, ligget på VOD-topplistene. Boken med samme tittel og tilhørende aktivitetsbok er trykket i nærmere 20 000 eksemplarer. Det er derfor knyttet store forventninger til gjensynet med våre pussige nasjonalskatter på film og i bokform. Den ekte Knutsen, Øystein Dolmen, har selv vært med på å skrive både film- og bokmanus.

En musikalsk reise med kjente stemmer 
Filmen Knutsen & Ludvigsen og det store dyret har lånt stemmer fra bl.a. John Brungot (Knutsen), Hermann Sabado (Ludvigsen), Per Inge Torkelsen, Anne Grete Preus, Heidi Goldmann, Bartek Kaminski og Hasse Hope. Begge de to Knutsen & Ludvigsen-filmene er musikalske reiser, hvor flere av de klassiske låtene fra Øystein Dolmen og Gustav Lorentzen alias Knutsen & Ludvigsens glansperiode på 70- og 80-tallet har en sentral plass. Musikken er nyinnspilt og modernisert, og har vært tilgjengelig på de fleste strømmetjenester fom. 11. september.

Øystein Dolmen
Knutsen & Ludvigsen og det store dyre
t
Bok kr 249,-
Aktivitetsbok kr 99,-
Cappelen Damm

Kontaktinfo:
Kommunikasjonsansvarlig barn/ungdom i Cappelen Damm, Anne Østgaard: Tlf. 971 64 649 / anne.ostgaard@cappelendamm.no
Filmsjef Martin Antonsen Svalastog i Nordisk Film: Tlf: 938 34 278 / martin.svalastog@norskfilmdistribusjon.no

Emner

Kategorier

Kontakter

Tone Hansen

Tone Hansen

Pressekontakt Kommunikasjonssjef 92435573
Ole Bjerkebakke

Ole Bjerkebakke

Pressekontakt Kommunikasjonsansvarlig Skjønnlitteratur +47 905 91 564
Vibeke Christiansen

Vibeke Christiansen

Pressekontakt Kommunikasjonsansvarlig livsstil og krim & underholdning 41299950

Rikke Elling Grønvold

Pressekontakt Kommunikasjonsansvarlig barne- og ungdomsbøker 99743904

Norges største bokforlag med utgivelser innen de fleste fagområder

Cappelen Damm er Norges største forlag. Forlaget utvikler, formidler, selger og distribuerer kunnskap, kultur og leseopplevelser til voksne og barn.