Gå videre til innhold
Kokebokforfattere håver inn Gourmand-priser

Pressemelding -

Kokebokforfattere håver inn Gourmand-priser

Cappelen Damms kokebokforfattere har vunnet seks priser i Gourmand Internationals kåring av årets beste norske kokebøker. Alle de norske prisvinnerne går videre som nominerte i Gourmands Internationals europeiske konkurranse.

Andreas Viestads Noe godt hver dag  har vunnet i hele to kategorier, for mest innovative kokebok og beste kokebok med enkle oppskrifter.

- Det er spesielt moro å være nominert for innovasjon og lette oppskrifter. Innovasjonen er ofte dominert av veldig teknisk krevende mat, sånn du trenger et laboratorium for å lage. Noe godt hver dag handler om at man kan bruke innovasjon til å gjøre hverdagen litt enklere og mer velsmakende. Det handler om bittesmå ting, som å lage pannekakerøren i en blender, eller lage smaksrike gryteretter som man starter dagen i forveien, sier Andreas Viestad.

Charlotte Mohn Gaustad er vinner i kategorien for beste kvinnelige kokk for boka "Charlottes viltkokebok". Boka har en ujålete og rett på sak tilnærming til behandling av viltkjøtt på kjøkkenbenken.

Flying Culinary Cirkus kom tidligere i høst med selskapskokeboka "Wow!", og Gourmant International er imponert. De er vinnere i kategorien "Best TV-Europe cookbook".

Ingrid Hancock Bjerknes har vunnet i kategorien beste bok om søtbakst med "Cookies - pynt dem selv". Dette er henne andre bok. Hun vant også i 2011 med sin bok om cupcakes.

Trine Sandbergs bestselgende kokebok "Trines mat" har vunnet i klassen for beste blogger.

Gourmand World Cookbook Awards ble stiftet av franskmannen Èdouard Cointreau i 1995 for å gi prestisje til kokebøker og gjøre det lettere å finne frem til de beste på sine felt.

- Vi er fantastisk stolte over å ha så mange dyktige kokebokforfattere. Dette er ytterst velfortjent sier forlagssjef i Cappelen Damm Fakta, Anne Søyland.

Kontakt Kristine Kleppo i Cappelen Damm: kristine.kleppo@cappelendamm.no tlf: 21 61 75 86 / 47 37 41 23 

 

 

 

Emner

Kontakter

Tone Hansen

Tone Hansen

Pressekontakt Kommunikasjonssjef 92435573
Ole Bjerkebakke

Ole Bjerkebakke

Pressekontakt Kommunikasjonsansvarlig Skjønnlitteratur +47 905 91 564
Vibeke Christiansen

Vibeke Christiansen

Pressekontakt Kommunikasjonsansvarlig livsstil og krim & underholdning 41299950

Rikke Elling Grønvold

Pressekontakt Kommunikasjonsansvarlig barne- og ungdomsbøker 99743904

Norges største bokforlag med utgivelser innen de fleste fagområder

Cappelen Damm er Norges største forlag. Forlaget utvikler, formidler, selger og distribuerer kunnskap, kultur og leseopplevelser til voksne og barn.