Følg Cappelen Damm

Korrigert pressemelding: Ingvar Ambjørnsen publiserer ny føljetongroman rett på Boktips

Pressemelding   •   apr 29, 2020 16:00 CEST

«Reiser i det skjulte» er en helt ny, fremdeles ikke ferdigskrevet, thriller-føljetong av Ingvar Ambjørnsen.

Fra førstkommende lørdag kan du lese Ingvar Ambjørnsens thriller «Reiser i det skjulte» som en føljetongroman på Boktips.no.

Prosjektet startet opprinnelig i VG. De første fire kapitlene ble publisert i VG Helg forrige lørdag - og de neste seks vil komme på trykk lørdag 2. mai. Digitalt kan man allerede nå lese de første 10 kapitlene på VG.no.

Prosjektet vil deretter fortsette på forlaget Cappelen Damms nettmagasin Boktips.no. Der publiseres de elleve første kapitlene på lørdag, og det vil fortløpende bli lagt ut ett nytt kapittel hver tirsdag og fredag i tiden fremover.

En thriller inspirert av corona-tiden
Reiser i det skjulte
er en spennende thriller som publiseres på nett som en føljetongroman.
Ingvar Ambjørnsen er midt i skriveprosessen, tekstene publiseres fortløpende etter hvert som han skriver dem
og leserne følger dermed prosjektet i realtid.

Ingen vet derfor helt hva som vil skje fremover med prosjektet og hvordan det vil ende.
Ambjørnsen kan fortelle at han kjenner de lange linjene i historien, men at han er nesten like spent som leserne på hvordan dette skal utvikle seg.
Dette er bokstavelig talt en tekst som skapes rett før den møter leserne, og der utviklingen er åpen.

Bruker de siste corona-nyhetene inn i historien
Selve plottet er en idé som har ligget i Ambjørnsens skuff siden 2016.
Det var et skrivearbeid han prioriterte bort da han skrev på den forrige Elling-romanen Ekko av en venn.
Nå fant han at plottet var som skapt for situasjonen som har oppstått med koroana-krisen, og har derfor hentet det opp igjen. Ambjørnsen kaller historien for en korona-roman.

- Det blir en skikkelig thriller, en fortsettelsesroman med korte kapitler som det blir lett å følge med på for leserne.
Jeg lover at det skal bli skikkelig spennende. Nå bearbeider jeg det fiktive universet som jeg har inne, lar det utspille seg time for time - og bruker de siste corona-nyhetene inn i historien. Og det funker! Det er rett og slett ekstremt inspirerende, har Ambjørnsen fortalt i et intervju med VG.

Reiser i det skjulte som Facebook-gruppe
Ingvar Ambjørnsen har hatt god dialog med mange av sine lesere om Elling-romanene på Facebook-gruppen Elling-nytt. Nå håper han at mange lesere også vil bli med i den nyopprettede Facebook-gruppen Reiser i det skjulte. Det er en privat gruppe der alle kan bli medlemmer og kommentere romanen underveis. Ambjørnsen vil selv av og til kommentere innspillene der, når han finner det naturlig.

Kommentarer (0)

Legg til kommentar

Kommentar

Ved å sende inn kommentaren aksepterer du at dine personopplysninger behandles i samsvar med Mynewsdesks Personvernerklæring.