Gå videre til innhold
Velkommen til Krimfestivalen 9. - 11. mars . Møt internasjonale stjerner og hele den norske eliten.
Velkommen til Krimfestivalen 9. - 11. mars . Møt internasjonale stjerner og hele den norske eliten.

Pressemelding -

Krimfestivalen med rekordmange forfattere

Krimfestivalen arrangeres 9. til 11. mars. I år er listen over forfatterne rekordlang med 65 forfattere hvorav 20 utenlandske. Nesten hele den norske eliten kommer, bl.a. Jørn Lier Horst, Unni Lindell, Anne Holt, Gunnar Staalesen og Eystein Hanssen. I tillegg kommer internasjonale stjerner som Jussi Adler-Olsen, John Hart, Peter Swanson og Juan Pablo Escobar

Krimfestivalen er på The Guardians liste over verdens beste krimfestivaler og årets festival er den sjette i rekken. Festivalens mål er å utforske det særegne ved nordisk krim, og sette den i et internasjonalt perspektiv.
Du finner programmet og hele forfatterlisten på festivalens nettsider:
Krimfestivalen.no.


65 forfattere på 55 programposter
Programmet inneholder 55 ulike programposter, og de fleste foregår i Cappelen Damm-huset eller på Centralteatret. Som tidligere år blir det forfatterintervjuer, paneldiskusjoner, krimteatersport, quiz og mye mer.


Årets festivalforfatter: Jørn Lier Horst
Jørn Lier Horst etterfølger Jo Nesbø, Gunnar Staalesen og Karin Fossum i å være Festivalforfatteren. Han er uten tvil en av dagens fremste norske krimforfattere. Med sin bakgrunn i politiet skriver Horst troverdig, sindig og skarpt samtidig som han viser en unik evne til empati og innlevelse i sine karakterer. De senere årene har han også gjort et viktig løft i forhold til barne-krimlitteraturen med serier som har solgt hundretusener.


Festkvelder med «kryssforhør» og krimteatersport på Centralteatret
Hver kveld avrundes programmene med en festkveld på Centralteatret der det både er «kryssforhør» med noen av de mest sentrale forfatterne og krimteatersport med noen av Norges dyktigste på improvisasjonsteater: Helen Vikstvedt, Jan-Paul Brekke og Kim Haugen.

Barnekrim
Siden Jørn Lier Horst er Festivalforfatteren og fordi mange har etterlyst det, har vi i år også inkludert to programposter for barn. På lørdagen er det et program på Centralteatret for barn fra 6 til 9 år og et for de fra 10 til 13 år. Der vil flere av de mest populære barne- og ungdomskrim forfatterne være med bl.a. Jørn Lier Horst, Bjørn Rørvik, Bobby Peers og Sigbjørn Mostue.

Alle arrangementer er gratis!

Emner


For mer info, sjekk

https://www.cappelendamm.no/

Kontakter

Tone Hansen

Tone Hansen

Pressekontakt Kommunikasjonssjef 92435573
Ole Bjerkebakke

Ole Bjerkebakke

Pressekontakt Kommunikasjonsansvarlig Skjønnlitteratur +47 905 91 564
Vibeke Christiansen

Vibeke Christiansen

Pressekontakt Kommunikasjonsansvarlig livsstil og krim & underholdning 41299950

Rikke Elling Grønvold

Pressekontakt Kommunikasjonsansvarlig barne- og ungdomsbøker 99743904

Norges største bokforlag med utgivelser innen de fleste fagområder

Cappelen Damm er Norges største forlag. Forlaget utvikler, formidler, selger og distribuerer kunnskap, kultur og leseopplevelser til voksne og barn.