Følg Cappelen Damm

Kritikerprisen for musikk 2017/2018 til Bjørn Rørvik og Gisle Kverndokk

Pressemelding   •   sep 20, 2018 15:16 CEST

To blide prisvinnere, forfatter og librettist Bjørn Rørvik t.v. og komponist Gisle Kverndokk, som står bak barneoperaen "Purriot og den forsvunne bronsehesten". I dag ble de tildelt den gjeve Kritikerprisen for musikk 2017/2018.

Kritikerprisen for musikk 2017/2018 er gitt til forfatter og librettist Bjørn Rørvik og komponist Gisle Kverndokk for barneoperaen "Purriot og den forsvunne bronsehesten"!

Barnekrim og krimparodi

Kritikerprisen for musikk ble etablert er altså tildelt vår barnebokforfatter, nå også librettist, Bjørn Rørvik sammen med komponistmakker Gisle Kverndokk. Sammen har de begått noe så sjeldent som en norsk barneopera; Purriot og den forsvunne bronsehesten, som ble møtt med begeistring under uroppføringen i mai. Dette er en barnekrim og en krimparodi med grønnsaker i alle rollene. Operaens barnekor spilte og sang med bravour i denne første oppsetningen av den nye operaen, som er bygget på Bjørn Rørvik og Ragnar Aalbus bildebok Purriot og den forsvunne bronsehesten.

Purriot og den forsvunne bronsehesten

Her ser vi selveste Kongen fra HurlumSpelet med mesterdetektiv Purriot på lur. Begge spiller en sentral rolle i historien om «Purriot og den forsvunne bronsehesten», som nå har blitt en vellykket og prisbelønt barneopera. Ill.: Ragnar Aalbu

Juryens begrunnelse

«Purriot og den forsvunne bronsehesten av Bjørn F. Rørvik og Gisle Kverndokk er en frisk, morsom og velskreven opera for og med barn. Komposisjon, libretto, regi, scenografi, kostymedesign, solister og ensemble fra Operaens barnekor, dirigent, musikere – alle involverte ledd har virkelig lykkes med et fantastisk samarbeid der alt klaffet. Gøy for både voksne og barn. Forestillingen treffer målgruppen samtidig som den er kunstnerisk og håndverksmessig bunnsolid.»

Vi gratulerer vinnerne!

Les gjerne intervju med Bjørn Rørvik og Gisle Kverndokk på Forlagsliv!

Og her er noen av anmeldelsene av den nå prisbelønte barneoperaen Purriot og
den forsvunne bronsehesten:
Les Scenekunst!
Les Aftenposten!
Les Periskop!

«Purriot og den forsvunne bronsehesten» er bok nummer to i serien om mesterdetektiv Purriot. Det er i alt kommet ut fire bøker om dette merkelige grønnsaksuniverset der Purriot og hans kone Paprika spiller sentrale roller. Og nærmere jul kommer bok nr. 5: Purriot og den falske nissen.

For mer info, sjekk https://www.cappelendamm.no/

Kommentarer (0)

Legg til kommentar

Kommentar

Ved å sende inn kommentaren aksepterer du at dine personopplysninger behandles i samsvar med Mynewsdesks Personvernerklæring.