Gå videre til innhold
KRYDDERMAGI: Det siste året har Niru doblet omsetningen i Masalamagic. Hele familien er i sving i familiebedriften.
KRYDDERMAGI: Det siste året har Niru doblet omsetningen i Masalamagic. Hele familien er i sving i familiebedriften.

Pressemelding -

Vil gjøre indisk mat like populær som fredagstacoen

Har du lyst til å sprite opp fredagene med noe annet enn tacokrydder? Bokaktuelle Niru Kumra ønsker å gjøre indisk mat like populær som fredagstacoen.

Selv kom hun fra India til Norge som åtteåring, og det er når hun lar krydderet putre i gryta at hun liker seg aller best. Denne høsten er hun aktuell med kokeboken Masalamagic – Magien i det indiske kjøkken. Boken inneholder over 70 oppskrifter på fingermat og småretter, hovedretter, tilbehør, desserter og drikke.

– Krydderbruken er selvsagt meget sentral i det indiske kjøkkenet, og er mye mer naturlig enn i for eksempel skandinavisk mat. Man må ha et godt utvalg krydder og av god kvalitet. Det utgjør mer enn halve smaken og gir prikken over i-en, forteller Niru Kumra.

Så hvilke krydder trenger du? I tillegg til gurkemeie, garam masala, spisskummen, ingefær og frisk koriander, har Niru alltid frisk chili, tomater, hvitløk og tørket bukkehornkløver i skapet!

– Det indiske kjøkkenet er en hybrid med utrolig mange smaker og variasjoner i vegetar, kylling, fisk, ris og brød, fortsetter kokebokforfatteren som har vært vegetarianer hele livet. Mange av rettene er også gluten- og melkefrie.

Med Masalamagic kan du lage alt fra nydelig indisk festmat til velsmakende vegetarretter. Prøv samosa, lammecurry, butter chicken, chana masala, raita og chutney. Smak på frisk mangois og deilig chai.

– Boken skal fremfor alt gi leseren lyst til å lage indiske retter uten å være redd for å mislykkes. Fremgangsmåtene skal enkelt kunne motivere deg til å begi deg ut på retter du ikke har prøvd før. Jeg håper også leseren vil være enig i utsagnet mitt: Du blir overrasket over hvor enkelt det er! sier Niru Kumra.

Related links

Emner

Kategorier


For mer info, sjekk https://www.cappelendamm.no/

Kontakter

Vibeke Christiansen

Vibeke Christiansen

Pressekontakt Kommunikasjonsansvarlig livsstil og krim & underholdning 41299950

Norges største bokforlag med utgivelser innen de fleste fagområder

Cappelen Damm er Norges største forlag. Forlaget utvikler, formidler, selger og distribuerer kunnskap, kultur og leseopplevelser til voksne og barn.