Følg Cappelen Damm

Lahlum aktuell med bok om Trump, Biden og slaget om USA

Pressemelding   •   sep 01, 2020 14:23 CEST

Hvert presidentvalg blir kalt «det viktigste noensinne», men i år er det sannere enn noen gang, mener Hans Olav Lahlum. Nå er han aktuell med dobbelbiografien «Trump, Biden og slaget om USA». (Foto: Agnete Brun)

I 2000, 2004, 2008, 2012 og 2016 var presidentvalget i USA en av høstens aller mest omtalte nyhetssaker i Norge. Slik blir det igjen, selv i korona-året 2020. Årets to kandidater tilhører samme generasjon og er begge kristne hvite menn. De har likevel hatt svært ulike livshistorier og er tilsvarende ulike politikertyper, med til dels helt ulikt syn på hvilken politikk USA bør føre både utenriks og innenriks.

I forbindelse med valget lanserer Hans Olav Lahlum i disse dager den høyaktuelle boken Trump, Biden og slaget om USA.
«Det er mye mer å si både om Donald Trump og Joe Biden enn hva som kommer frem i nettavisene», sier Lahlum om sitt nye bokprosjekt. Trump, Biden og slaget om USA er en lettlest og fortellende dobbeltbiografi om Donald Trump og Joe Biden, og samtidig en svært kvalifisert analyse av deres sjanser til å vinne høstens presidentvalg. I tillegg gir boken sine lesere en nyttig innføring i USAs politiske system - og et tankevekkende innblikk i hvordan supermakten USA gradvis ble til dypt polarisert og splittet samfunn.

-Presidentvalget i 2020 blir kanskje det aller hardeste av alle harde politiske slag USA så langt i dette århundret har opplevd. Det følges forståelig nok med stor interesse i Norge så vel som i hele verden for øvrig. Denne boken er en fortellende og forhåpentligvis informativ dobbeltbiografi om president Donald Trump og presidentkandidat Joe Biden, skrevet for alle som leser norsk og har et minimum av interesse for politikk. Samtidig er det en fortelling om et sterkt splittet USAs vei frem mot det store slaget om veien videre som årets presidentvalg blir, forteller Lahlum.

Torsdag 3 september blir det lanseringsarrangement på Cappelen Damm.
Her vil vi få innslag som:

- Hans Olav Lahlum om Trump, Biden og slaget om USA
- Vårin Alme intervjuer Hans Olav Lahlum
- Paneldebatt om Trump, Biden og slaget om USA med Jan Arild Snoen, Hilde Restad og Hans Olav Lahlum. Vårin Alme er ordstyrer

Hele arrangementet blir filmet og kan sees på Cappelen Damms facebookside fra fredag kl 20.00: https://www.facebook.com/cappelendamm/videos/1727048680788779/

Les også Hans Olav Lahlum: «Fra United til Divided States of America» på Boktips.no:

https://www.boktips.no/dokumentar-og-samfunn/biografier/hans-olav-lahlum-trump-biden-slaget-om-usa/?fbclid=IwAR3TvUccE5QESO4u2f202TRydzcP2cCKQSwJI_gjYXr4Aftqq-XA6EQFEN8


Kommentarer (0)

Legg til kommentar

Kommentar

Ved å sende inn kommentaren aksepterer du at dine personopplysninger behandles i samsvar med Mynewsdesks Personvernerklæring.