Gå videre til innhold
Den folkekjære forfatteren Gudny Ingebjørg Hagen lanserer ny bokserie. Hver Holmenkollsøndag feires Tåkefolkets Høytidsdag. Da brer tåketrollene det fineste festtåketeppe over hoppbakken – rett før den første hopperen setter utfor ...
Den folkekjære forfatteren Gudny Ingebjørg Hagen lanserer ny bokserie. Hver Holmenkollsøndag feires Tåkefolkets Høytidsdag. Da brer tåketrollene det fineste festtåketeppe over hoppbakken – rett før den første hopperen setter utfor ...

Pressemelding -

Lansering av nytt barnebokunivers!

Forfatteren av det populære Blåfjell-universet, Gudny I. Hagen, kommer med ny bokserie. Den nye boka spinner videre på det folkekjære barneuniverset og knytter det til noe kjent og kjært for det norske folk, nemlig Holmenkollsøndagen.

Denne dagen, andre søndag i mars, arrangeres det internasjonale hopprennet. Like kjent er den fryktede Kollen-tåka. Helt siden oppstarten i 1892 har tilskuerne med ujevne mellomrom fått oppleve dette. Og nå nærmer det seg skifest i Holmenkollen og tåkefolkets høytidsdag igjen.

Tåketroll på tåkejakt

– Tanken om at det finnes et eget folk i Kollen vokste fram for snart tre år siden, etter et møte med påtroppende direktør ved Skimuseet i Holmenkollen, Birgitte Espeland, forteller forfatter Gudny Ingebjørg Hagen.

Hoppbakken og museet ligger midt i det majestetiske anlegget, og selv om omgivelser og utsikt er uslåelig, kan én faktor gjøre stor forskjell på hvilken opplevelse de besøkende får: Selve antagonisten i fortellingen om Holmenkollen, og sikkert marerittet for en hopparrangør – tåka.

– Det heter at en skal eksponere seg for det en frykter, og jeg besluttet å ta ondet ved roten og undersøke nærmere hvem som skaper denne ugreien. Slik fikk jeg øye på et flyvende folk med haler – glade, morsomme og trollete, fortsetter forfatteren.

I bok nummer 2, som utgis høsten 2018, vil også rød- og blånisser føye seg inn i universet. Dette er bøker som vil glede alle generasjoner. De tar utgangspunkt i folkeeventyrene og er uttrykksfullt illustrert av Sandra Steffensen.

Blåkollen: Nytt lekeunivers på Skimuseet

Høsten 2018 åpner Skimuseet lekeuniverset Blåkollen for småbarnsfamilier – et eventyrlig krype- klatre- og opplevelsesrom for de minste. I Blåkollen skal folk og andre vesener møte hverandre i lek, fortellinger, sang og glede –og har tåketrollene forsovet seg, kan alle nyte en fantastisk utsikt!

Gudny Ingebjørg Hagen (f. 1954) er forfatter og dramatiker. Hun har skrevet manus til en rekke barne-tv-serier for NRK – og til sammen vært involvert i rundt 200 barne-tv-program. Hun har blant annet skrevet alle bøker, tv-serier, teateroppsetninger og filmmanus til Jul i Blåfjell og Jul på Månetoppen.

Lansering av Tåketroll på tåketokt vil finne sted onsdag 14. mars kl. 11.30 på Skimuseet i Holmenkollen. Da kommer forfatter og illustratør samt tre skoleklasser.

Pressen er hjertelig velkommen.

Kontakt i forlaget:

Cecilie Kirkaune Bodahl. Tlf. 91844240 Mail: cecilie.kirkaune.bodahl@cappelendamm.no

Emner

Kategorier


For mer info, sjekk https://www.cappelendamm.no/

Kontakter

Tone Hansen

Tone Hansen

Pressekontakt Kommunikasjonssjef 92435573
Ole Bjerkebakke

Ole Bjerkebakke

Pressekontakt Kommunikasjonsansvarlig Skjønnlitteratur +47 905 91 564
Vibeke Christiansen

Vibeke Christiansen

Pressekontakt Kommunikasjonsansvarlig livsstil og krim & underholdning 41299950

Rikke Elling Grønvold

Pressekontakt Kommunikasjonsansvarlig barne- og ungdomsbøker 99743904

Norges største bokforlag med utgivelser innen de fleste fagområder

Cappelen Damm er Norges største forlag. Forlaget utvikler, formidler, selger og distribuerer kunnskap, kultur og leseopplevelser til voksne og barn.