Følg Cappelen Damm

Lars Saabye Christensen som årets Festspilldikter i Bergen

Pressemelding   •   mar 08, 2012 13:41 CET

Norsk Forfattersentrum Vestlandet offentliggjorde i dag Lars Saabye Christensen som årets Festspilldikter i Bergen

 

De Litterære Festspill 24. -26. mai 2012.

 

Her er utdrag av begrunnelsen for valget av Lars Saabye Christensen:

 

Det finnes få andre forfattere i Norge som er så allsidige, litterært egenrådige og folkekjære som årets litterære Festspilldikter. Fra debuten med Historien om Gly (1976) og frem til fjorårets Long Distance Call, har Saabye Christensen ubesværet pendlet mellom sjangre; fra hans hånd har det kommet diktsamlinger, romaner, noveller, hørespill, filmmanus, barne- og ungdomsbøker, poetiske reiseskildringer, billedbøker, sangtekster og musikalske utgivelser om hverandre. Han startet også debutantantologien Signaler i 1986, en unik litterær arena for unge skribenter. Denne allsidigheten har likevel noen viktige, konstante trekk; det litterære universet som Saabye Christensen har konstruert i og med sine mer enn førti utgivelser, er så særegent og gjenkjennelig at det har forvandlet seg til adjektiv: Saabyesk: Man kan si at litteraturen, på sitt beste, evner å skape rom, å konstruere topografier som tar utgangspunkt i virkeligheten, men ikke er virkeligheten; slikt sett kan man si at Saabyes Oslo en fantasme, et litterært sted der karakterene hans gestaltes og levendegjøres. Denne litterære utgaven av Oslo er høyt skattet og verdsatt av både boklesere og litteraturkritikere.

 

 

Programmet for De Litterære Festspill er ennå ikke helt fastlagt, men det blir en samtale med Festspilldikteren og et program hvor han inviterer forfatterkolleger. Fullstendig program blir annonsert senere.

 

http://www.cappelendamm.no/main/katalog.aspx?f=7011

 

 

Vedlagt er en begrunnelse fra NFV for valget av Lars Saabye Christensen som Festspilldikter og en oversikt over tidligere Festspilldiktere.

 

 

Kontakt: 

Pia Ibsen

Norsk Forfattersentrum Vestlandet

P.b. 649 Sentrum

5807 Bergen

 

+ 47 21095751

+ 47 97161631

www.forfattersentrum.no

Kommentarer (0)

Legg til kommentar

Kommentar

Ved å sende inn kommentaren aksepterer du at dine personopplysninger behandles i samsvar med Mynewsdesks Personvernerklæring.