Gå videre til innhold
Levi Henriksens barnebok solgt til fem land

Pressemelding -

Levi Henriksens barnebok solgt til fem land

Levi Henriksens første barnebok, Engelen i Djevelgapet, er nå solgt til Estland. Det er forlaget Egmont Estonia som skal utgi den kritikerroste boka. Fra tidligere er den sikret utgivelse i Tyskland, Danmark, Sverige og Island.

Det actionpregede dramaet Engelen i Djevelgapet utkom i fjor høst på Cappelen Damm. Kritikerne trillet både seksere og femmere, boka var en av de nominerte til ARKs barnebokpris, og filmrettighetene til boka ble raskt solgt til filmprodusent Tomas Backström i Red Squair Ventures AS.

Engelen i Djevelgapet handler om Astrid Baros, 11 år, som motvillig må innse at hun vokser, og at ting forandrer seg. Men hun nekter å akseptere at foreldrene skal skille seg. Hun legger en djevelsk plan for å gjenforene mamma og pappa. Alt hun trenger er en kjettingtang, en øde øy og litt flaks. Problemet er bare at hun ikke har det siste. Snart er hele familien i så stor knipe at bare en engel kan redde dem. Boka passer for barn fra 9 år.

-Det er alltid med stor glede jeg sender bøkene mine ut i verden. Verden virker klar for Astrid Baros, og jeg er klar til å skrive mer, sier Levi Henriksen.

 -Hovedpersonen Astrid Baros er vår tids Pippi Langstrømpe. Boka er tidligere solgt til Danmark (Turbine), Sverige (Opal), Island (Draumsyn) og Tyskland (dtv junior, som bl.a. utgir Johan Harstad). Jeg er så glad for at Astrid nå reiser ut i verden og jeg vet at disse fem forlagene er gode forlag, forteller Gerd Moss i Cappelen Damm Agency.

Levi Henriksen er forfatter, låtskriver, tekstforfatter og musiker. Han er kjent for moderne bygdelivsskildringer som kombinerer maskulinitet og følsomhet. Henriksen mottok Bokhandlerprisen for romanen Snø vil falle over snø som har falt, og har nådd en stor leserskare med sine kritikerroste bøker.


Fra anmeldelsene av Engelen i Djevelgapet:

Action i toppklasse for barn
"I botnen av denne spennande og dramatiske boka ligg det traumet som skilsmissa skaper for Astrid [...] Mest imponerande, i tillegg til eit oppfinnsamt, sterkt actionprega plott, er skildringa av den ressurssterke, såre og trassige jenta som satsar alt på å få foreldra til å bli saman att. Vi kjem innunder huda på henne, og ho står til truande. Ja, vi blir glade i henne; sjølv som 70-åring blei eg riven med av dramaet. Forfattaren har nok lese Mark Twain og Astrid Lindgren med utbytte, men Levi Henriksens Astrid står støtt på eigne bein. Til slutt - det må då kunne bli ein flott barnefilm av dette manuset?"
Bjarne Tveiten, Fædrelandsvennen

Årets beste ungdomskrim!
"Levi Henriksen viser med  "Engelen i Djevelgapet" at han kan skrive bøker og skildre miljøer så troverdig at du føler du kjenner deg igjen. Han mestrer det kunststykket å ta sin fenomenale voksenpenn over i et språk som er tilgjengelig for barn. Han tar sine unge lesere på alvor, men samtidig med rampete humor og nydelig håndverk. [...] Så hvis det virkelig finnes en engel i Djevelgapet, bruker den sin positive kraft til å vriste nye barne- og ungdomshistorier ut av forfatterskapet til Levi Henriksen. Dette er nemlig for god ungdomslitteratur til at det ikke kan følges opp! Du må skrive enda en bok om Astrid, Levi! Du må! Det er et krav fra sengekanten etter herlige kvelder med høytlesing for barna!"
Anders Mehlum Hasle, Sandefjords Blad

Morsom og spennende barnebok" Levi Henriksen er kjent som forfatter, låtskriver, tekstforfatter og musiker. I høst debuterer han som barnebokforfatter med bravur. [...] både de litt yngre og eldre helt opp i voksen alder, vil ha glede av å følge Astrid som er et oppkomme av påfunn og veslevoksen viten. Hun og de andre hovedpersonene skildres med en varme og humor som vil få både store og små hjerter til å glede seg. Morsom, spennende og overraskende, er adjektiver som dekker. [...] en leseopplevelse av det virkelig gode slaget, som jeg gjerne leser for mine barnebarn."
Kjell Einar Øren, Haugesunds Avis

Fortellerglad Levi
"Romanen markedsføres som Levi Henriksens barnebokdebut. Men «Engelen i Djevelgapet» er like spennende og morsom å lese for store som for små [...] Man kan uten problemer identifisere seg med jentungen. Ikke bare med personen, men med hennes tanker, hennes motiv, hennes spontanitet og måten hun hele tiden må forholde seg til skiftende situasjoner på. Hun og alle hennes emosjoner er veldig ekte skildret og framstilt. Måten hun reagerer på, enten hun er tøff eller redd, gjør henne troverdig. Som leser tror jeg på henne. [...] Jeg aner ikke hvordan Henriksen har jobbet i researchfasen, men han blotter beundringsverdig innsikt i barnelynnet og barnesinnet."
Per Ivar Henriksbø, Gudbrandsdølen Dagningen

 

Emner

Kontakter

Tone Hansen

Tone Hansen

Pressekontakt Kommunikasjonssjef 92435573
Ole Bjerkebakke

Ole Bjerkebakke

Pressekontakt Kommunikasjonsansvarlig Skjønnlitteratur +47 905 91 564
Vibeke Christiansen

Vibeke Christiansen

Pressekontakt Kommunikasjonsansvarlig livsstil og krim & underholdning 41299950

Rikke Elling Grønvold

Pressekontakt Kommunikasjonsansvarlig barne- og ungdomsbøker 99743904

Norges største bokforlag med utgivelser innen de fleste fagområder

Cappelen Damm er Norges største forlag. Forlaget utvikler, formidler, selger og distribuerer kunnskap, kultur og leseopplevelser til voksne og barn.