Gå videre til innhold
Sesong 1 av "Lik<3Meg" er en verdig og viktig prisvinner. Tematikken som tas opp utdypes i boken "LikMeg - Oda og Arins dagbok" er sørgelig aktuell, og preger barn og unges hverdag på en ødeleggende måte som voksne ofte ikke forstår.
Sesong 1 av "Lik<3Meg" er en verdig og viktig prisvinner. Tematikken som tas opp utdypes i boken "LikMeg - Oda og Arins dagbok" er sørgelig aktuell, og preger barn og unges hverdag på en ødeleggende måte som voksne ofte ikke forstår.

Pressemelding -

Lik<3Meg sesong 1 har vunnet EMMY i kategorien Kids Digital!

Sesong 1 av den populære TV- og nettserien Lik<3Meg har vunnet EMMY i kategorien Kids Digital 2019! Bak serien står NRKs manusforfatter og regissør Anne Wisløff, som har regissert historier for og om barn siden 1997. Anne Wisløff var med på å starte NRK Supers første nettdramaserie, Sara, i 2008. Siden har hun vært sentral i utviklingen av nettdramaserier på NRK super, og i 2018 etablerte hun seg som serieskaper med serien Lik<3Meg. Samme år var hun med på å vinne EMMY for Jenter sesong 8. I fjor utga hun boken LikMeg - Oda og Arins dagbok med utgangspunkt i serien. Boken har også blitt en suksess, og ble tildelt Bokslukerprisen 2019.

Anne Wisløff kommenterer tildelingen av prisen slik
"Hvis jeg skal skryte litt av oss selv, så henger denne prisen svært høyt i internasjonal sammenheng. Jeg hadde manus og regi på denne sesongen, men jeg deler prisen med et fantastisk hardtarbeidende team med hjerter som brenner for prosjektet, de modige og talentfulle skuespillerne, alle barna vi har intervjuet, som har delt sine historier, og ikke minst; alle seerne som hver eneste dag kommenterer og engasjerer seg i serien. Og så må jeg nevne datteren min, Karen. Uten henne hadde ikke dette blitt som det ble."

Lik meg til hele folket!
Gjennom NRK Supers populære LikMeg har en bred målgruppe fått del i hvordan den nye mobbingen, som altfor mange barn og unge opplever hver dag, kan foregå. Boken LikMeg - Oda og Arins dagbok er skrevet som en dagbok med to perspektiver. Her får vi del i de to jentene Oda og Arins dilemmaer, indre kamper og smerte. Ingen er ansvarlige, men alle er med på ekskluderingen som i dag foregår på sosiale medier. Boken er sterk lesning for både barn, foreldre og lærere. Som i serien ligger bokens styrke i autentisiteten. Garantert sug i magen.

Emner

Kategorier

Kontakter

Tone Hansen

Tone Hansen

Pressekontakt Kommunikasjonssjef 92435573
Ole Bjerkebakke

Ole Bjerkebakke

Pressekontakt Kommunikasjonsansvarlig Skjønnlitteratur +47 905 91 564
Vibeke Christiansen

Vibeke Christiansen

Pressekontakt Kommunikasjonsansvarlig livsstil og krim & underholdning 41299950

Rikke Elling Grønvold

Pressekontakt Kommunikasjonsansvarlig barne- og ungdomsbøker 99743904

Norges største bokforlag med utgivelser innen de fleste fagområder

Cappelen Damm er Norges største forlag. Forlaget utvikler, formidler, selger og distribuerer kunnskap, kultur og leseopplevelser til voksne og barn.