Gå videre til innhold
Lise Finckenhagens aller beste pannekakeoppskrifter

Pressemelding -

Lise Finckenhagens aller beste pannekakeoppskrifter

– Det ble jubel i stua da jeg presenterte pannekakebok-ideen for gutta mine. «Endelig, endelig, mamma, skal du gjøre noe vi også digger», var den første spontane reaksjonen, forteller Lise Finckenhagen.

For nå kommer altså den kjente kokken med boken Pannekaker som er en favorittrett i mange hjem.
– Det beste med pannekaker er at det er så mange valgmuligheter, og de er som poteten, de kan brukes til alt. De kan toppes eller fylles med akkurat det man har mest lyst på. Men først og fremst skal pannekaker være gøy! sier Lise. – Ifølge fotograf Sara skal de beste pannekakene lages med kjærlighet og serveres med et bredt smil, forteller hun.

I Lises nye bok er det bare fantasien som setter begrensninger for hva du kan servere pannekakene sammen med. Selvsagt er klassikerne med, elegante og flortynne crepes med for eksempel vaniljekrem og appelsin vil være en herlig avslutning på et måltid. Prøv også deilige og mettende amerikanske pannekaker med dryppende lønnesirup til søndagsfrokosten, blinis med deilig tilbehør eller kinesiske pannekaker med «crispy duck» til middag. Og hvorfor ikke tradisjonelle fleskepannekaker som en god start på uka? Når en spesiell dag skal feires eller du har lyst til å servere noe unikt, tryll fram en lagkake med krem og jordbær, den er uanstendig deilig. Det er med oppskrift på pannekakerøre også for de som ikke skal ha egg eller melk og selvsagt også glutenfri røre. Prøv gjerne også Lises oppskrift på grove pannekaker, et sunt og mettende alternativ.

Sara Johannessen har fotografert alle de lekre og velsmakende rettene.

Lise Finckenhagen er en av Norges beste og mest profilerte kokker, i 2004 ble hun kåret til årets kvinnelige kokk. Ble også kåret til årets matformidler i 2009. Lise Finckenhagen har jobbet ved flere tre-stjerners restauranter i både Frankrike og Spania. Hun var blant annet den første norske kokken som fikk innpass hos El Bulli. Er nå fast matspaltist i VG og radiokokk i Nitimen og P1+.

Emner

Kontakter

Tone Hansen

Tone Hansen

Pressekontakt Kommunikasjonssjef 92435573
Ole Bjerkebakke

Ole Bjerkebakke

Pressekontakt Kommunikasjonsansvarlig Skjønnlitteratur +47 905 91 564
Vibeke Christiansen

Vibeke Christiansen

Pressekontakt Kommunikasjonsansvarlig livsstil og krim & underholdning 41299950

Rikke Elling Grønvold

Pressekontakt Kommunikasjonsansvarlig barne- og ungdomsbøker 99743904

Norges største bokforlag med utgivelser innen de fleste fagområder

Cappelen Damm er Norges største forlag. Forlaget utvikler, formidler, selger og distribuerer kunnskap, kultur og leseopplevelser til voksne og barn.