Følg Cappelen Damm

Lise Finckenhagens aller beste pannekakeoppskrifter

Pressemelding   •   okt 19, 2015 08:30 CEST

– Det ble jubel i stua da jeg presenterte pannekakebok-ideen for gutta mine. «Endelig, endelig, mamma, skal du gjøre noe vi også digger», var den første spontane reaksjonen, forteller Lise Finckenhagen.

For nå kommer altså den kjente kokken med boken Pannekaker som er en favorittrett i mange hjem.
– Det beste med pannekaker er at det er så mange valgmuligheter, og de er som poteten, de kan brukes til alt. De kan toppes eller fylles med akkurat det man har mest lyst på. Men først og fremst skal pannekaker være gøy! sier Lise. – Ifølge fotograf Sara skal de beste pannekakene lages med kjærlighet og serveres med et bredt smil, forteller hun.

I Lises nye bok er det bare fantasien som setter begrensninger for hva du kan servere pannekakene sammen med. Selvsagt er klassikerne med, elegante og flortynne crepes med for eksempel vaniljekrem og appelsin vil være en herlig avslutning på et måltid. Prøv også deilige og mettende amerikanske pannekaker med dryppende lønnesirup til søndagsfrokosten, blinis med deilig tilbehør eller kinesiske pannekaker med «crispy duck» til middag. Og hvorfor ikke tradisjonelle fleskepannekaker som en god start på uka? Når en spesiell dag skal feires eller du har lyst til å servere noe unikt, tryll fram en lagkake med krem og jordbær, den er uanstendig deilig. Det er med oppskrift på pannekakerøre også for de som ikke skal ha egg eller melk og selvsagt også glutenfri røre. Prøv gjerne også Lises oppskrift på grove pannekaker, et sunt og mettende alternativ.

Sara Johannessen har fotografert alle de lekre og velsmakende rettene.

Lise Finckenhagen er en av Norges beste og mest profilerte kokker, i 2004 ble hun kåret til årets kvinnelige kokk. Ble også kåret til årets matformidler i 2009. Lise Finckenhagen har jobbet ved flere tre-stjerners restauranter i både Frankrike og Spania. Hun var blant annet den første norske kokken som fikk innpass hos El Bulli. Er nå fast matspaltist i VG og radiokokk i Nitimen og P1+.

Kommentarer (0)

Legg til kommentar

Kommentar

Ved å sende inn kommentaren aksepterer du at dine personopplysninger behandles i samsvar med Mynewsdesks Personvernerklæring.