Følg Cappelen Damm

Lucinda Riley gjør storeslem på bestselgerlistene

Pressemelding   •   jan 17, 2020 10:15 CET

Totalt har salget av Lucinda Rileys bøker passert 1,4 millioner eksemplarer i Norge. Hele fem av romanene hennes ligger nå på bestselgerlisten, og hun har tre førsteplasser

Lucinda Riley har med sine storslåtte underholdningsromaner blitt en av de mest leste forfatterne i Norge. På dagens bestselgerlister ligger hele fem av Rileys bøker. Tre av bøkene ligger som nummer en, hun topper både den skjønnlitterære bestselgerlisten, e-boklisten og pocketboklisten

Solgt over 1,4 millioner i Norge
Fra og med 2015 har minst en av Lucinda Rileys romaner til enhver tid ligget på de norske bestselgerlistene. Hun har altså klart noe så unikt som å være gjennomgående tilstede på bestselgerlistene i snart fem år. Totalt har salget passert 1,4 millioner eksemplarer bøker her i Norge.


Solsøsteren rett inn på førsteplass
Rileys første roman på norsk, Orkideens hemmelighet, ble lansert i 2011.
Hun skriver nå på serien De syv søstre, som forteller historien om en flokk adopterte søstre.
Seks av syv bøker i serien er ute i salg, og de har alle toppet bestselgerlister over hele verden.

Solsøsteren, som er sjette bok ut i serien De syv søstre,
ble lansert nå i januar og gikk ikke uventet rett inn på førsteplass på bestselgerlisten.
Romanen er populær blant leserne men hylles også av norske anmeldere.
NRK omtaler boka som «forfriskende original», mens VG belønner den med en god femmer på terningen og beskriver boken som en «formidabel pageturner».

Rettighetene til å lage TV-serie basert på bøkene er allerede solgt til et produksjonsselskap i Hollywood. De syv søstre refererer til stjernehopen Pleiadene, eller sjustjernene.
De er synlige fra nesten overalt i verden, og skinner fra solnedgang til
soloppgang. Fortellingene om Pleiadene har blitt fortalt i ulike kulturer i årtusener. Som regel er bare seks stjerner synlige, og den syvende stjernen omtales gjerne som den forsvunne pleiaden.

En kveld for mange år siden sto Lucinda Riley hjemme i England og kikket opp på stjernehimmelen. Hun interesserte seg for mytologien rundt stjernehopen, og bestemte seg for å bringe de mytologiske søstrene inn i vår moderne tid. Snart var idéen til romanserien om De syv søstre født.

  • For å få vite mer om hva som inspirerte Lucinda Riley til å skrive serien, gå inn på: http://nor.lucindariley.co.uk/
  • Bli bedre kjent med hele Lucinda Rileys «De syv søstre»-serie på Boktips

Kommentarer (0)

Legg til kommentar

Kommentar

Ved å sende inn kommentaren aksepterer du at dine personopplysninger behandles i samsvar med Mynewsdesks Personvernerklæring.