Følg Cappelen Damm

Andreas Viestad kåret til Årets inspirator under Matprisen 2015

Pressemelding   •   nov 06, 2015 07:50 CET

Viestad mottok prisen torsdag kveld, foran en fullsatt sal på Kunstnernes Hus i Oslo.

- Fortsatt er det mange som synes økologisk mat er noe skummelt. At det er litt sært, mystisk, kanskje også litt sekterisk, uttalte Viestad etter kåringen. - Vi må jobbe for å gjøre økologiteltet større, å være inkluderende, til å gjøre økologisk mat til den nye normalen. Og vi må snakke mye mer om deilig mat, og om gleden av mat. Matprisen er et veldig viktig initiativ i så måte, sa han.

Matprisen deles ut av ØQ – økologisk mat i storhusholdninger og DebioInfo, for å løfte fram og hedre kokker, kjøkkenansatte og støttespillere som tenker sesong, bruker mer grønt, reduserer svinnet og bruker flere økologiske råvarer. Andreas Viestad fikk prisen Årets inspirator for sitt mangeårige engasjement for å være opptatt av mat i seg selv, mens økologi og bærekraft hele tiden har ligget som selvfølgelige bærebjelker i kommunikasjonen. Juryen berømmet også hans arbeid for barn og unge på Geitmyra matkultursenter for barn.

- Andreas Viestad er en tydelig stemme som provoserer, inspirerer og skaper debatt, noe hans siste publikasjon, «Den Store Kjøttkokeboka», er eksempel på. Med denne boka trer Viestad inn i manesjen og minner oss på det aller viktigste: Det handler ikke om kjøtt eller ikke, men hva slags kjøtt og hvor mye kjøtt vi spiser”, uttalte juryleder Henrik J. Henriksen.

Den store kjøttkokeboka utkom for et par uker siden og er en omfattende kokebok, lærebok og inspirasjonsbok om å tilberede kjøtt på en velsmakende og bærekraftig måte. I boka legger Viestad særlig vekt på viktigheten av å ta i bruk hele dyret i matlagingen.

Kommentarer (0)

Legg til kommentar

Kommentar

Ved å sende inn kommentaren aksepterer du at dine personopplysninger behandles i samsvar med Mynewsdesks Personvernerklæring.