Følg Cappelen Damm

Med finter og tårer mot fotballdrømmen

Pressemelding   •   mai 07, 2018 12:28 CEST

Jimmy Parkas er en temperamentsfull og hardtskytende 13-åring. Han er best med ball og synes alt uten ball kan være vanskelig.

I mediene ser vi ofte glansbildene, fotballspillerne, heltene som hver uke opptrer på idrettens største scener. Direkte rødt forteller om nederlagene og oppturene, når Jimmy Parkas, en tenåring fra ei lita bygd, er på vei mot en gryende fotballdrøm.

«Hånda til dommeren er på vei ned i baklomma. Alle som er til stede skjønner hva som er i ferd med å skje. Ekkoet fra fløyta fyller hele dalen og gjaller mellom fjellene. Direkte rødt!»

En hverdagshistorie
Jimmy Parkas er en temperamentsfull og hardtskytende 13-åring. Han er best med ball og synes alt uten ball kan være vanskelig. Han vokser opp i Grønndal, et tettsted som mange andre i Norge. Jimmys bestefar flyktet fra Ungarn etter den sovjetiske invasjonen i 1956. Når Jimmy står overfor vanskelig motstand blir bestefaren en viktig støttespiller. Fintene, spillet og fotballivet binder dem sammen. Boka er illustrert av Oscar Jansen.

Å utgjøre en forskjell
- Jeg ville skape en historie som utgjør en forskjell for fotballungdom. En fortelling som kan gjøre det mulig for flere å utvikle seg, trives i miljøet så man holder på enda lenger og om mulig ta steget helt til topps. I tillegg håper jeg at skole, klubb og vi voksne, som ungdommene omgir seg med, kan utfordre hverandre og legge forholdene enda bedre til rette, sier forfatter André Vaaler.

Bok blir forestilling
Allerede den 14. mai, når boka lanseres i Kristiansand folkebibliotek, kan folk få en smakebit av det som forfatter André Vaaler og illustratør og pianist, Oscar Jansen, skal reise rundt med framover. Allerede er det bestemt skoleturné i september og leder- og trenersamlinger.

André Vaaler debuterte på Ørje ILs A-lag i 1984. Han er utdannet sosionom/diakon og har jobbet med ungdom i tyve år. Han har skrevet barnebøker, manus, fotballblogger og Start-hymnen ”Heltane fra Sørlandet”. Nå bor han i Torridal, Kristiansand, og er tekstforfatter i 07 Media. Fotball har alltid vært en stor del av livet hans.


«Direkte rødt speiler fotballivet på en spennende og gjenkjennelig måte. Anbefales på det varmeste!»
Kristoffer Vassbakk Ajer

«Boka gjorde ordentlig inntrykk på meg. Fantastisk lesning!»
Erik «Myggen» Mykland

«Boka beskriver på en mesterlig måte hvordan fotballen påvirker hele livet.»
Håkon Opdal

For mer info, sjekk https://www.cappelendamm.no/

Kommentarer (0)

Legg til kommentar

Kommentar

Ved å sende inn kommentaren aksepterer du at dine personopplysninger behandles i samsvar med Mynewsdesks Personvernerklæring.