Gå videre til innhold
Mesterdetektiv Purriot er hovedpersonen i duoen Rørvik&Aalbus fire bildebøker med krim for de minste. Nå har historien Purriot og den forsvunne bronsehesten blitt barneopera, men grønnsaker i alle roller.
Mesterdetektiv Purriot er hovedpersonen i duoen Rørvik&Aalbus fire bildebøker med krim for de minste. Nå har historien Purriot og den forsvunne bronsehesten blitt barneopera, men grønnsaker i alle roller.

Pressemelding -

Mesterdetektiv Purriot går til Operaen

Mesterdetektiv Purriot har gått til Operaen! En nyskrevet barneopera har sett dagens lys, med utgangspunkt i forfatter Bjørn Rørvik og illustratør Ragnar Aalbus bildebok Purriot og den forsvunne bronsehesten. Rørvik har skrevet sin første libretto og komponist Gisle Kverndokk (Jordskokk i boken!)har komponert musikken. Resultatet er en heilnorsk barnekrimopera med grønnsaker i alle rollene! Operaforestillingen Purriot og den forsvunne bronsehesten har premiere lørdag 12. mai. Og Operaens barnekor bestående av 85 barn spiller. Samtidig kommer to av Purriot-bøkene ut i hendige og fargerike pocketutgaver; Purriot og den usynlige mannen og Purriot og den forsvunne bronsehesten.

Bestillingsverk fra Per Boye Hansen
Det var tidligere operasjef Per Boye Hansen som ønsket seg en ny barneopera og kontaktet komponist Gisle Kverndokk, som står bak flere nyere operaer for både barn og voksne: – Han ville ha en barnekrim. Jeg tenkte umiddelbart på Bjørn Rørvik og Ragnar Aalbus Purriot-bøker. Vi traff hverandre tilfeldig på Røros for noen år siden, da de spurte om jeg hadde noe imot å bli «parodiert» og presentert som Gisle Jordskokk, komponisten bak Hurlumspelet, i den neste boken deres. Og det hadde jeg selvsagt ikke. Da jeg kontaktet Bjørn og kastet frem tanken om å gjøre Purriot og den forsvunne bronsehesten om til barneopera, var han umiddelbart entusiastisk. Og så var vi i gang.

Les intervju med Bjørn Rørvik og Gisle Kverndokk her: https://www.forlagsliv.no/barnogunge/2018/05/03/mesterdetektiv-purriot-gar-til-operaen/

og om forestillingen her:
https://operaen.no/forestillinger/purriot-og-den-forsvunne-bronsehesten-barneopera/

Kontaktinfo:
Bjørn Fredrik Rørvik: purriot@gmail.com / Mobil: 995 02 152
Gisle Kverndokk: gisle@kverndokk.com/ Mobil: 950 74 872

Kontakt i forlaget: Anne Østgaard: anne.ostgaard@cappelendamm.no / Mobil: 97164649.


For mer info, sjekk https://www.cappelendamm.no/

Kontakter

Tone Hansen

Tone Hansen

Pressekontakt Kommunikasjonssjef 92435573
Ole Bjerkebakke

Ole Bjerkebakke

Pressekontakt Kommunikasjonsansvarlig Skjønnlitteratur +47 905 91 564
Vibeke Christiansen

Vibeke Christiansen

Pressekontakt Kommunikasjonsansvarlig livsstil og krim & underholdning 41299950

Rikke Elling Grønvold

Pressekontakt Kommunikasjonsansvarlig barne- og ungdomsbøker 99743904

Norges største bokforlag med utgivelser innen de fleste fagområder

Cappelen Damm er Norges største forlag. Forlaget utvikler, formidler, selger og distribuerer kunnskap, kultur og leseopplevelser til voksne og barn.