Følg Cappelen Damm

Mesterdetektiv Purriot går til Operaen

Pressemelding   •   mai 09, 2018 13:46 CEST

Mesterdetektiv Purriot er hovedpersonen i duoen Rørvik&Aalbus fire bildebøker med krim for de minste. Nå har historien Purriot og den forsvunne bronsehesten blitt barneopera, men grønnsaker i alle roller.

Mesterdetektiv Purriot har gått til Operaen! En nyskrevet barneopera har sett dagens lys, med utgangspunkt i forfatter Bjørn Rørvik og illustratør Ragnar Aalbus bildebok Purriot og den forsvunne bronsehesten. Rørvik har skrevet sin første libretto og komponist Gisle Kverndokk (Jordskokk i boken!)har komponert musikken. Resultatet er en heilnorsk barnekrimopera med grønnsaker i alle rollene! Operaforestillingen Purriot og den forsvunne bronsehesten har premiere lørdag 12. mai. Og Operaens barnekor bestående av 85 barn spiller. Samtidig kommer to av Purriot-bøkene ut i hendige og fargerike pocketutgaver; Purriot og den usynlige mannen og Purriot og den forsvunne bronsehesten.

Bestillingsverk fra Per Boye Hansen
Det var tidligere operasjef Per Boye Hansen som ønsket seg en ny barneopera og kontaktet komponist Gisle Kverndokk, som står bak flere nyere operaer for både barn og voksne: – Han ville ha en barnekrim. Jeg tenkte umiddelbart på Bjørn Rørvik og Ragnar Aalbus Purriot-bøker. Vi traff hverandre tilfeldig på Røros for noen år siden, da de spurte om jeg hadde noe imot å bli «parodiert» og presentert som Gisle Jordskokk, komponisten bak Hurlumspelet, i den neste boken deres. Og det hadde jeg selvsagt ikke. Da jeg kontaktet Bjørn og kastet frem tanken om å gjøre Purriot og den forsvunne bronsehesten om til barneopera, var han umiddelbart entusiastisk. Og så var vi i gang.

Les intervju med Bjørn Rørvik og Gisle Kverndokk her: https://www.forlagsliv.no/barnogunge/2018/05/03/mesterdetektiv-purriot-gar-til-operaen/

og om forestillingen her:
https://operaen.no/forestillinger/purriot-og-den-forsvunne-bronsehesten-barneopera/

Kontaktinfo:
Bjørn Fredrik Rørvik: purriot@gmail.com / Mobil: 995 02 152
Gisle Kverndokk: gisle@kverndokk.com/ Mobil: 950 74 872

Kontakt i forlaget: Anne Østgaard: anne.ostgaard@cappelendamm.no / Mobil: 97164649.

For mer info, sjekk https://www.cappelendamm.no/

Kommentarer (0)

Legg til kommentar

Kommentar

Ved å sende inn kommentaren aksepterer du at dine personopplysninger behandles i samsvar med Mynewsdesks Personvernerklæring.