Følg Cappelen Damm

Mette Karlsvik får Stig Sæterbakkens Minnepris

Pressemelding   •   sep 05, 2012 13:22 CEST

Fra juryens begrunnelse:
"Vinneren av Stig Sæterbakkens Minnepris 2012 debuterte i 2005 med romanen Vindauga i matsalen vender mot fjorden, som hun fikk Tarjei Vesaas’ debutantpris for. I en poetisk og formeksperimenterende punktroman gis et kraftfullt og i beste forstand uavsluttet bilde av en ung kvinnes kamp for å kunne ta plass i verden. Bestanddeler og særegenheter som siden har vist seg å være karakteristiske for forfatterskapet, var synlig allerede her: En selvtillitt på vegne av eget uttrykk, og en umiskjennelig poetisk stil som kommer til sin rett i så ulike sjangre som romaner, barnebøker, artikler og skuespill."

Se vedlegg.

 

Prisen på kr 100.000 går til en forfatter med overbevisende litterære kvaliteter, originalitet og mot til å skape sine egne prosjekter, og forfatteren bør ha utgitt mellom 2-4 skjønnlitterære bøker.
Den er åpen for alle sjangre innenfor det skjønnlitterære feltet, og krever ingen forlagstilhørighet.
Stig Sæterbakkens minnepris deles ut årlig.

Prisen er juryert og juryen har bestått av: Ane Nydal (kritiker), Markus Midré (forfatter) og Herdis Eggen (forlagsredaktør).

Kommentarer (0)

Legg til kommentar

Kommentar

Ved å sende inn kommentaren aksepterer du at dine personopplysninger behandles i samsvar med Mynewsdesks Personvernerklæring.