Følg Cappelen Damm

Michelle Obamas memoarer med opplag på 35 000

Pressemelding   •   nov 29, 2018 07:34 CET

Suksess for USAs tidligere førstedame: Michelle Obamas bok gikk rett til topps på salgslistene og er nå trykket i hele 35 000 eksemplar i Norge. @foto hentet fra boken Min historie.

Michelle Obama anses i dag som en av vår tids mest toneangivende kvinner.
Hennes memoarer, Min historie, ble publisert på 25 ulike språk over hele verden den 13 november.
Boken er allerede solgt over 1,4 millioner eksemplarer bare i USA og Canada.
I Norge gikk
Min historie rett inn som nummer en på bestselgerlisten.
Førsteopplaget var på hele 20 000 eksemplar, men Cappelen Damm har denne uken hastetrykket nytt opplag av den populære boken. Det er nå totalt trykket 35 000 eksemplar av den norske utgaven.


Har så vidt begynt å bearbeide det som har skjedd
I forordet til Min historie skriver Michelle Obama
-Hittil i livet har jeg vært advokat. Jeg har vært visepresident for et sykehus og direktør for en veldedig organisasjon som hjelper unge mennesker å bygge opp en meningsfylt karriere. Jeg har vært svart student fra arbeiderklassen ved et finere, for det meste hvitt universitet. Jeg har vært eneste kvinne, eneste afroamerikaner, i alle slags rom. Jeg har vært brud, en stresset nybakt mor, en datter tynget av sorg. Og inntil nylig var jeg USAs førstedame – en jobb som formelt sett ikke er en jobb, men som ikke desto mindre har gitt meg en plattform jeg aldri hadde forestilt meg. Det har utfordret meg og gjort meg ydmyk, løftet meg opp og gjort meg mindre, noen ganger alt på én gang. Jeg har bare så vidt begynt å bearbeide det som har skjedd disse siste årene – fra det øyeblikket i 2006 da min mann første gang begynte å snakke om å stille til valg som president, til den kalde vinterformiddagen da jeg satte meg inn i en limousin sammen med Melania Trump for å følge henne til ektemannens innsettelse.

Tar leserne med inn i sin verden
I memoarene inviterer Michelle Obama leserne med inn i sin verden. Hun skildrer opplevelsene som har formet henne, fra barndommen på sørsiden av Chicago, via årene som utøvende yrkeskvinne hvor hun måtte balansere kravene til morsrollen mot kravene fra arbeidsplassen, til tiden hun tilbragte på verdens mest kjente adresse. Med ærlighet og vidd beskriver hun sine seiere og sine skuffelser, både de offentlige og de private, hun gir oss hele sin historie slik hun har opplevd den – med egne ord og på egne betingelser.

For mer info, sjekk https://www.cappelendamm.no/

Kommentarer (0)

Legg til kommentar

Kommentar

Ved å sende inn kommentaren aksepterer du at dine personopplysninger behandles i samsvar med Mynewsdesks Personvernerklæring.