Følg Cappelen Damm

Michelle Obamas memoarer: Tittel og lanseringsdato offentliggjort

Pressemelding   •   feb 25, 2018 19:13 CET

BECOMING, MICHELLE OBAMAS MEMOARER, VIL BLI UTGITT I NORGE
AV CAPPELEN DAMM 13. NOVEMBER 2018

VERDENSLANSERING PÅ 24 SPRÅK

Oslo/Norge (25. Februar, 2018)

Tirsdag 13. november 2018 er satt som dato for verdenslanseringen av de bebudede memoarene fra USAs tidligere førstedame, Michelle Obama. Boken har ennå ikke fått en norsk tittel, men originaltittelen er BECOMING. Cappelen Damm vil utgi den norske utgaven både som papirbok og e-bok.

Michelle Obamas bok vil utgis samtidig over hele verden på 24 språk.

Michelle Obama har levd et liv fylt med mening og store prestasjoner, og anses i dag som en av vår tids mest toneangivende kvinner. Som USAs førstedame, og den første afroamerikanske kvinnen som har hatt denne rollen, bidro hun til å gjøre Det hvite hus mer åpent og inkluderende, samtidig som hun inntok rollen som en innflytelsesrik forkjemper for jenter og kvinner i USA og i verden for øvrig, hun bidro til at familier nå søker å leve sunnere og mer aktive liv, og stod ved sin ektemanns side da han ledet USA gjennom mange av landets mest opprivende stunder. Underveis har hun vist oss noen uforglemmelige dansetrinn, triumfert i Carpool Karaoke og oppdratt to jordnære døtre under medias uforsonlige blikk.

I sine memoarer, en bok med dype refleksjoner og fascinerende historier, inviterer Michelle Obama leserne med inn i sin verden. Hun skildrer opplevelsene som har formet henne, fra barndommen på sørsiden av Chicago, via årene som utøvende yrkeskvinne hvor hun måtte balansere kravene til morsrollen mot kravene fra arbeidsplassen, til tiden hun tilbragte på verdens mest kjente adresse. Med ærlighet og vidd beskriver hun sine seire og sine skuffelser, både de offentlige og de private, hun gir oss hele sin historie slik hun har opplevd den – med egne ord og på egne betingelser. Becoming er en klok og åpenhjertig bok, og en uvanlig nær og intim betraktning fra en kvinne med sjel og substans, som konsekvent har overgått forventningene hun har blitt møtt med – og hvis historie har inspirert oss alle.

Fru Obama forteller at: «Å skrive Becoming har vært en dypt personlig opplevelse. Det har gitt meg, for første gang, rom for ærlig refleksjon rundt de uventede veiene livet mitt har tatt. I denne boken snakker jeg om røttene mine og om hvordan en liten jente fra sørsiden av Chicago fant sin egen stemme og utviklet styrken til å bruke den til å hjelpe andre. Jeg håper min reise vil inspirere leserne til å finne mot til å bli den de ønsker å være. Jeg gleder meg og kan nesten ikke vente med å få dele min fortelling.»

Den engelskspråklige utgaven av Becoming vil utgis av Crown Publishing Group/Penguin Random House i USA og Canada. I Storbritannia er det Viking/Penguin Random House UK som er utgiver av boken. Boken vil utgis i oversatt utgave til 22 andre språk, inkludert spansk (Plaza & Janés/Penguin Random House Grupo Editorial); tysk (Goldmann Verlag/Verlagsgruppe Random House); brasiliansk portugisisk (Objetiva/Companhia das Letras); portugisisk (Objectiva/Penguin Random House Portugal); katalansk (Rosa dels Vents/Penguin Random House Grupo Editorial); fransk (Editions Fayard); albansk (Dudaj Publishing); arabisk (Hachette Antoine/Naufal); kinesisk (Business Weekly Group); tsjekkisk(Argo); dansk (Lindhardt og Ringhof); nederlandsk (Hollands Diep); finsk (Otava Publishing Company); gresk (Athens Bookstore Publications); hebraisk (Yedioth Books); ungarsk (HVG Publishing Co.); italiensk (Garzanti); japansk (Shueisha); koreansk (Woongjin Think Big Co., Ltd.); litauisk (Alma Littera); norsk (Cappelen Damm); polsk (Agora Publishing House); svensk (Bokförlaget Forum); og vietnamesisk (First News – Tri Viet Publishing Co., Ltd.).

For mer info, sjekk https://www.cappelendamm.no/

Kommentarer (0)

Legg til kommentar

Kommentar

Ved å sende inn kommentaren aksepterer du at dine personopplysninger behandles i samsvar med Mynewsdesks Personvernerklæring.