Gå videre til innhold
Middelalderen hyppig tema i norske sommerspel og i ny bok for barn

Pressemelding -

Middelalderen hyppig tema i norske sommerspel og i ny bok for barn

Sommeren er høysesong for en rekke spel som setter norsk middelalder på kartet. Nå har den produktive barne- og ungdomsbokforfatteren Jon Ewo skrevet om denne eventyrlige perioden i norsk historie for barn. Boken Middelalderen i Norge inngår i serien Faktaløver og er illustrert av tegneserieskaper Geir Moen.

Middelalderen er en eventyrlig periode i norsk og europeisk historie. I denne boken blir historien om norsk middelalder presentert på en ny måte. Boken er skrevet i Jon Ewos karakteristiske stil, lekende og lett. Den har blitt en slags reiseguide der man blant annet får vite hvordan man tror det luktet i middelalderen, hvordan maten smakte og om middelaldersk tenkning. Hvordan var det å være barn - Kongens barn og "vanlige" barn? Og ikke minst: Hvordan var det å være konge? Boka er gjennomgått og godkjent av fageksperter.

Jon Ewo(1957–) er født i Oslo. Han har jobbet som konsulent, redaktør, forfatter, frilanser og forlegger. Hans første ungdomsbok kom ut i 1993. Han har skrevet en rekke barne- og ungdomsbøker, krimlitteratur samt artikler og bøker om PC-er, CD-ROM og Internett. Alle Ewos bøker har en god porsjon humoristiske innslag. Hjemmeside: http://jonewo.net. Kontaktinfo: Mobil: 92 40 93 89 og e-post   mail@jonewo.net

Geir Moen (f. 1976) er serietegner og -forfatter. Han har laget flere serier, deriblant Gasp, Blodøks, Hex, Asfalt og Skinny T, og har vært publisert i bl.a. Nemi og Larsons gale verden. For første bok om De Fire Store vant han Kirke- og Kulturdepartementets tegneseriepris 2007. Kontaktinfo: Mobil: +4793650763
og e-post   geir.moen@gmail.com .

Faktaløver er bøker for vitebegjærlige barn. Alle bøkene i faktaløveserien omhandler spennende temaer, som pirrer nysgjerrigheten og sporer til barn til å lese mer. Bøkene er skrevet i et enkelt språk, har flotte illustrasjoner, bildetekster og faktabokser som inviterer leseren inn i bøkenes verden på en lystbetont måte.

Se mer om leseløvene på www.cappelendamm.no/leselover.

Related links

Emner

Kontakter

Tone Hansen

Tone Hansen

Pressekontakt Kommunikasjonssjef 92435573
Ole Bjerkebakke

Ole Bjerkebakke

Pressekontakt Kommunikasjonsansvarlig Skjønnlitteratur +47 905 91 564
Vibeke Christiansen

Vibeke Christiansen

Pressekontakt Kommunikasjonsansvarlig livsstil og krim & underholdning 41299950

Rikke Elling Grønvold

Pressekontakt Kommunikasjonsansvarlig barne- og ungdomsbøker 99743904

Norges største bokforlag med utgivelser innen de fleste fagområder

Cappelen Damm er Norges største forlag. Forlaget utvikler, formidler, selger og distribuerer kunnskap, kultur og leseopplevelser til voksne og barn.