Følg Cappelen Damm

MONGOLSK PROFESSORAT TIL KNUT ØDEGÅRD

Pressemelding   •   jun 14, 2017 12:09 CEST

Foto: Cappelen Damm AS

Lyrikeren Knut Ødegård er gitt et æresprofessorat i moderne internasjonal poesi ved Mongolian State University of Arts and Culture i hovedstaden Ulaanbaatar.

Ødegård vil innsettes i professoratet 21. august. Samtidig arrangeres World Poetry Days i Mongolia, som vil vie et av arrangementene til Ødegårds lyrikk og utnevelsen til professoratet.

Tidligere i år mottok Ødegård kommandørkorset med stjerne (stórriddari með stjörnu) av Den Islandske Falkeorden i forbindelse med den islandske presidentens offisielle besøk i Norge.

Knut Ødegårds lyrikk er nå utgitt i bokform på 27 språk og han er trolig den nålevende norske lyriker som er oversatt til flest språk.

Høsten 2017 er det 50 år siden han debuterte og i den anledning utgir Cappelen Damm en ny diktsamling av Ødegård som har fått tittelen Tida er inne.

For mer info, sjekk https://www.cappelendamm.no/

Kommentarer (0)

Legg til kommentar

Kommentar

By submitting the comment you agree that your personal data will be processed according to Mynewsdesk's <a href="http://presse.cappelendamm.no/no/about/terms-and-conditions/privacy_policy">Privacy Policy</a>.