Følg Cappelen Damm

Mostues kommende bok kjøpt ulest av dansk forlag

Pressemelding   •   des 05, 2014 11:25 CET

Sigbjørn Mostues kritikerroste I morgen er alt mørkt som utkom tidligere i høst er solgt til Danmark. Det danske forlaget sikret seg samtidig rettighetene til oppfølgeren I morgen er alt mørkt: Marlens historie – uten å ha lest et eneste ord fra den.

– Jeg ble utrolig glad da jeg fikk nyheten. Ikke minst er det gøy – og en stor anerkjennelse – at de tror så mye på bok 1 at de også ville ha oppfølgeren, før den i det hele tatt er utkommet, sier Sigbjørn Mostue om salget.

Det er forlaget ABC Forlag som har kjøpt begge de dystopiske ungdomsromanene av Sigbjørn Mostue. Forlegger Flemming Møldrup er svært fornøyd med avtalen.

– Romanen er et skremmende memento mori, sier Møldrup. – På en sørgelig aktuell bakgrunn – den pågående ebolaepidemien – påminnes vi om vår sivilisasjons skrøpelighet og potensielle undergang. Selv om romanen utspiller seg i et gjenkjennelig, nåtidig Norge, er bokens tematikk av allmenn gyldighet og derfor også interessant for en langt større målgruppe enn ungdommen. Denne velskrevne boken bør leses av alle som bekymrer seg for vår sivilisasjons fremtid.

I I morgen er alt mørkt møter vi Brage. Han er en vanlig  tenåring, med hjertet håpløst fortapt til den uoppnåelige Frida. Han og vennene  lever sine trygge liv i oljenlandet Norge, skjermet mot verdens råskap. Tror de. En dag meldes det fra Japan om horder av rasende mennesker, såkalt forrykte. De går løs på alt og alle. Når galskapen og smitten brer seg, skal ikke bare Brages liv falle sammen, men også hele verden.

I morgen er alt mørkt: Marlens historie utkommer høsten 2015. Historien i denne boka går parallelt med Brages historie, men fortelles fra synsvinkelen til Marlen, en ny elev i Brages klasse. Med Marlen kommer nye perspektiver inn i historien.

I morgen er alt mørkt har fått strålende anmeldelser, og på Uprisen.no, hvor ungdommen selv anmelder kandidatene til Uprisen, er boka omtalt med stor begeistring – mange gir den terningkast 6.

"Den er gruoppvekkende, tankevekkende og actionfylt. [...] Jeg kan ikke forstå annet enn at den vil fenge unge dystopikere."
Cathrine Krøger, Dagbladet

"Sigbjørn Mostue kan skrive skrekk så det går kaldt nedover ryggen på noen hver."
Rune Fjellvang, Romerikes Blad

"Jeg leste siste del av boka sittende på nåler, med en klump i halsen. Den tar deg til steder andre ungdomsbøker sjelden går, og den ble sittende i meg, lenge etter siste side."
Ingrid Kvamme Fredriksen, Barnebokkritikk.no

"I morgen er alt mørkt får årets sterkeste sekser, nominasjon til U-prisen og til juryen: her har dere vinneren."
Martin Linstad, elev ved Åretta ungdomsskole

Utdrag fra I morgen er alt mørkt
Intervju med Sigbjørn Mostue på forlagsbloggen Halve Kongeriket
Video hvor Sigbjørn Mostue forteller om I morgen er alt mørkt

Kommentarer (0)

Legg til kommentar

Kommentar

Ved å sende inn kommentaren aksepterer du at dine personopplysninger behandles i samsvar med Mynewsdesks Personvernerklæring.