Gå videre til innhold

Pressemelding -

Muslimske kvinner deler hijaberfaringer i ny bok

Cappelen Damm lanserer denne uken Hijabhistorier

Hvorfor velger noen å gå med hijab? Hvorfor velger andre å ta den av? Cappelen Damm lanserer nå antologien Hijabhistorier.
13 muslimske kvinner i Norge deler her sine hijaberfaringer. Dette er historier fortalt av dem det så ofte fortelles om. Her kan du lese deres egne beretninger, og se verden fra deres ståsted. I Hijabhistorier får leserne vite hvordan det er å ta på en hijab for første gang. Her finner du historier om hvorfor enkelte kvinner har valgt å ta den av. Og hvorfor noen valgte å ta den på igjen. Alle handler om enkeltmenneskers forhold til hijaben, til sin bakgrunn og det samfunnet de lever i. Her er historien om kvinnen som kom til Norge med hijab på syttitallet; om hun som mistet jobben fordi hun brukte hijab; om hun som valgte å slutte å bruke hijab; om verdens første hijabmoteblogger; om den tre år gamle jenta som snek seg inn i mors klesskap for å ta på seg sin første hijab.
  
Hijaben står sentralt i samfunnsdebatten. Det er plagget vi ikke greier å stille oss likegyldige til. Det er tøystykket vi er uenige om. Dette er de personlige historiene fra innsiden.

 

Hilsen Informasjonsavdelingen Cappelen Damm

Kontaktperson i forlaget:
Tone Hansen (
tone.hansen@cappelendamm.no), Tel 47 21617583, Mob 47 92435573

Emner

Kontakter

Tone Hansen

Tone Hansen

Pressekontakt Kommunikasjonssjef 92435573
Ole Bjerkebakke

Ole Bjerkebakke

Pressekontakt Kommunikasjonsansvarlig Skjønnlitteratur +47 905 91 564
Vibeke Christiansen

Vibeke Christiansen

Pressekontakt Kommunikasjonsansvarlig livsstil og krim & underholdning 41299950

Rikke Elling Grønvold

Pressekontakt Kommunikasjonsansvarlig barne- og ungdomsbøker 99743904

Relatert innhold

Norges største bokforlag med utgivelser innen de fleste fagområder

Cappelen Damm er Norges største forlag. Forlaget utvikler, formidler, selger og distribuerer kunnskap, kultur og leseopplevelser til voksne og barn.