Følg Cappelen Damm

NÅR MOR ER TYRANN. Gro Dahle og Svein Nyhus med ny bildebok om tabubelagt tema

Pressemelding   •   okt 18, 2018 14:05 CEST

Forfatter Gro Dahle og hennes illustrasjonsmann Svein Nyhus står bak et helt bibliotek med bildebøker som på klokt og poetisk vis tematiserer tabuiserte og vanskelige temaer. Foto: Line Fresti

Forfatter Gro Dahle og hennes illustratørmann Svein Nyhus står bak et helt bibliotek med gode samtalebøker om vanskelige og krevende temaer som incest og omsorgssvikt. Nå foreligger nok en bildebok fra deres hånd, Dragen, om lille, redde Lilli og hennes tyrannisk mamma.

Litt om boken
Lilli vet at det finnes drager. Det er derfor Eline ikke kan bli med hjem. For dragen bor nemlig i huset til Lilli. Og dragen spruter ild og er veldig skremmende. Hvis ikke Lilli trår varsomt nok, vekker hun den. Finnes det en dragetemmer, tro? En som kan gjøre dragen snill?

Sinna Mann og Dragen
Gro Dahle og Svein Nyhus har tidligere utgitt boken Sinna Mann, om fedre som reagerer med sinne og skremmer barn. I Dragen er det en morsperson som truer og gjør barnet, Lilli, redd.

Gro Dahle
Gro Dahle skriver for både voksne og barn, og kan vise til et mangfoldig og originalt forfatterskap. Hun er tildelt en rekke priser og stipendier, som Aschehougprisen (1998), Cappelenprisen (2000), Brageprisen (2002), Triztan Vindtorn poesipris (2015) og Riksmålsforbundets barne- og ungdomsbokpris (2016). Hun har høstet stor anerkjennelse for sine kritikerroste, poetiske bildebøker med krevende temaer som omsorgssvikt, incest og vold i hjemmet. Synsvinkelen og sympatien ligger alltid hos barnet, noe som gjør bøkene godt egnet i terapisammenheng. Men først og fremst er dette magiske og absurde hverdagsfabler. Bøkene har blitt til i tett samarbeid med Gro Dahles illustratørmann, Svein Nyhus og illustratørdatteren Kaia Dahle Nyhus.

Svein Nyhus

Svein Nyhus (f. 1962) er en svært anerkjent tegner, barnebokillustratør og forfatter. Mange knytter ham til samarbeidet med Gro Dahle. Deres kritikerroste bildebøker, som Snill (2002), Sinna mann (2003), Håret til mamma (2007) og Blekkspruten (2016), tar for seg omsorgssvikt i vid forstand, ofte ikledd fabelens tekstlige og visuelle symbolikk og uttrykk. Svein Nyhus har også utgitt egne bøker, som Ingen (2002) og Jeg (2004). Han har mottatt flere norske og internasjonale priser, fra Brageprisen til flere tildelinger av Årets vakreste bildebok og Bokkunstprisen. I 2013 mottok han og tvillingbror Egil Nyhus Teskjekjerringprisen sammen "for sitt virke som tegnere og forfattere...".

Gro Dahle og Svein Nyhus (ill.)
Dragen
Bildebok
Kr 279,-
Cappelen Damm

Kontaktperson i forlaget:
Anne Østgaard, anne.ostgaard@cappelendamm.no / Mobil: 971 64 649

For mer info, sjekk https://www.cappelendamm.no/

Kommentarer (0)

Legg til kommentar

Kommentar

Ved å sende inn kommentaren aksepterer du at dine personopplysninger behandles i samsvar med Mynewsdesks Personvernerklæring.