Følg Cappelen Damm

Når virkeligheten innhenter fiksjonen

Pressemelding   •   mar 18, 2015 12:51 CET

Spionroman fanger opp dagsaktuell konflikt mellom Russland og Europa

I snart et århundre har Svalbard vært den ømme tåen i norsk utenrikspolitikk. I disse dager avholdes storøvelser i nord og spenningen har økt ytterligere. Per Arne Totlands internasjonale spenningsroman Om hundre år er allting gjemt speiler den politiske konflikten som ble skapt allerede da Svalbardtraktaten ble inngått i 1920, og som kan blusse opp igjen når verdens øyne nå er rettet mot Arktis.

I «Om hundre år er allting gjemt» er påståtte provokasjoner drivkraften bak en russisk hybridkrig. Den russiske presidenten påstår provokasjoner og setter i verk en omfattende plan for å undergrave Norges suverenitet på Svalbard.

-Historien er ren diktning, men den bygger i stor grad på historiske fakta og gjør bruk av virkelige personer. Den er basert på omfattende studier av Svalbardtraktatens tilblivelse, øygruppens politiske historie gjennom de siste 90 årene og det internasjonale scenariet som i dag preger Europa og Arktis, forteller forfatter Per Arne Totland. -Det er skremmende å nå lese i media at eksperter fra NUPI, PRIO og Forsvaret slår fast at scenario som romanen beskriver er tenkelig i dagens situasjon.

Les mer om dette på Forlagsliv: http://www.forlagsliv.no/litteraturavdelingen/2015/03/03/nar-virkeligheten-innhenter-fiksjonen/

Kommentarer (0)

Legg til kommentar

Kommentar

Ved å sende inn kommentaren aksepterer du at dine personopplysninger behandles i samsvar med Mynewsdesks Personvernerklæring.