Gå videre til innhold
Nærum byr på overflødighetshorn av parodier

Pressemelding -

Nærum byr på overflødighetshorn av parodier

Å Ø Æ i samleutgave
Å Ø Æ er de tre første bindene i Knut Nærums 29-binds antologi med forfatterparodier og satiriske tekster.  Å ble lansert i år 2000, Ø kom første gang ut i 2010 og Æ ble utgitt i 2014. I dette tempoet vil forfatteren ha nådd det avsluttende bind A i løpet av 135 år. Mens vi venter kan vi glede oss over at Å, Ø og Æ nå er samlet i en pocketbok som kun koster 149,- kroner.

Nærum setter i denne samlingen fingeren på tidens litterære puls; hva vi leser og hvordan vi skriver. Her finnes parodier på kjente og kjære tekstsjangere, fra postkort til telefonkatalogen. Forfatteren tuller med Jens Stoltenberg, Jan Eggum, norsk krim, Thorbjørn Egner, Dag Solstad og Lene Marlin. Her fins parodier på Michelet, Lahlum, 50 shades of grey og annet folkekjært lesestoff, sanger, vers, dikt, lister, vitser, tegneserier og vitsetegninger. Nærum byr i det hele tatt på et overflødighetshorn av parodier og odde koblinger.


Ny krim fra Nærum til høsten
I november kommer også Knut Nærums nye krimbok Voodoo på vestkanten

En forbannelse som strekker seg fra det karibiske hav til Oslos aller beste vestkant. Et norsk næringslivseventyr basert på utbytting, pisking og annen uhumskhet. En død mann som nekter å holde seg i graven. En hevn fra det hinsidige.
Dette er noen av ingrediensene i Nærums mordmysterium Voodoo på vestkanten.
Leseren får et gjensyn med den private etterforsker Oberon Qvist fra De dødes båt (2008) og hans Watson – kriminalforfatteren Kjell Nilsen, fra Døde menn går på ski (2002).

Oberon Qvist tar på seg å løse mysteriet med brødrene Gram og voodoo-sekten i Holmenkollåsen. Han er detektiven som sier at hvis noe er umulig, så har det ikke skjedd.
Kjell Nilsen er kronikøren som kommer med alle de dumme forslagene, siden noen må gjøre det.

Igjen forsøker Nærum å ta i bruk alt han har lært av John Dickson Carr, G. K. Chesterton og Bernhard Borge, i en skamløst gammeldags kriminalgåte.
Hvis du bare har tenkt å lese en kriminalroman som forener zombier, kaffeimport og lukkede rom i år, er du jaggu meg kresen.

Youtube:
Nærum om Ø på Youtube: https://youtu.be/k2ZlZgfAQVU

Om Æ på Youtube: https://youtu.be/3DXF2XywyI0

Emner

Kontakter

Tone Hansen

Tone Hansen

Pressekontakt Kommunikasjonssjef 92435573

Norges største bokforlag med utgivelser innen de fleste fagområder

Cappelen Damm er Norges største forlag. Forlaget utvikler, formidler, selger og distribuerer kunnskap, kultur og leseopplevelser til voksne og barn.