Følg Cappelen Damm

Nettdetektiv Mia Landsem vil lære barn nettvett. Utgir håndbok i nettsikkerhet

Pressemelding   •   aug 25, 2020 08:30 CEST

Mia Landsem, en av våre fremst nettdetektiver, hjalp Nora Mørk da private bilder ble ulovlig delt, og bidro til at de skyldige ble dømt. Nå er hun ute med boken Trygg på nett for de yngste og mest sårbare nettbrukerne.

Den unge nettdetektiven Mia Landsem hjalp håndballstjernen Nora Mørk med å avsløringer av ulovlig bildedeling. Hun har også bistått andre. Nå vil Mia hjelpe barn til å lære seg nettvett. I den ferske boken Trygg på nett henvender hun seg direkte til barn fra småskolealderen av, og formidler klart og tydelig hvordan man navigerer klokt på internett og med mobiltelefon.

Nettet er et fantastisk verktøy, men …
Nettet er et fantastisk verktøy som åpner opp for nye og morsomme måter å kommunisere på, sosiale medier, skolearbeid og spill. Men nettet byr også på mye feil-informasjon, muligheter for mobbing og i verste fall for farlige situasjoner. I boken gir Mia konkrete råd om hvordan man er en god venn på nett – men forklarer også hva man gjør hvis det skjer noe som er så ille at man synes det er vanskelig å fortelle det til en voksen. Og om hva som faktisk er en straffbar forbrytelse.

Om boken sier Mia Landsem:
«Denne boken er for deg, barn og ungdom. Jeg har skrevet en bok som jeg skulle ønske jeg hadde når jeg var på din alder. En bok som forklarer og viser hva internett og andre dingser kan gjøre, på godt og vondt. Det er mye i denne boken som kan virke vanskelig å forstå, så kanskje det kan være fint å diskutere litt med en voksen om de tingene du leser? Jeg håper denne boken vil hjelpe deg til å føle deg trygg, at den skal hjelpe deg når du trenger hjelp eller sørge for at du ikke blir utsatt for ting som kan være ekkelt eller ugreit.»

Mia Landsem
Mia Landsem (f. 1997) er digital detektiv, foredragsholder og tidligere norgesmester i Taekwondo. Hun er nå ansatt som medarbeider i nettsikkerhetsselskapet ORANGE CYBERDEFENSE NORWAY.

Mia Landsem / Linn Eielsen (ill.)
Trygg på nett
Sakprosabok for barn: 6-12 år (og foreldre, besteforeldre og lærere!)
Kr 249,-
Cappelen Damm

Kontaktinfo Mia Landsem: mia-lan@hotmail.com

Kontaktinfo i forlaget: anne.ostgaard@cappelendamm.no / mobil: 971 64 649

Kommentarer (0)

Legg til kommentar

Kommentar

Ved å sende inn kommentaren aksepterer du at dine personopplysninger behandles i samsvar med Mynewsdesks Personvernerklæring.